Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20 /10:14

Bėglys pačiupo paliktą automatą, nukreipė jį į patrulį ir patrulę, pagrasino juos nušauti ir pabėgo

Policijos platinta informacija apie tai, kad pagrobtas automatas buvo išplėštas iš pareigūno rankų, buvo techninė klaida, sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovas.
Pareigūnai Pašilaičiuose ieško „Kalašnikov“ automatą pagrobusio vyro
Pareigūnai Pašilaičiuose ieškojo „Kalašnikov“ automatą pagrobusio vyro / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus VPK viešai skelbtoje informacijoje buvo nurodoma, kad „Igoriui Molotkovui pavyko pabėgti iš patrulinio automobilio, iš pareigūno rankų išplėšus automatinį ginklą“. Vėliau paaiškėjo, kad ginklas buvo tarnybiniame policijos automobilyje, kuriame sėdėjęs I.Molotkovas jį paėmė nuo priekinės keleivio sėdynės ir nukreipė į pareigūnus.

Kaip BNS penktadienio rytą sakė Vilniaus VPK atstovas Paulius Radvilavičius, netiksli informacija buvo pateikta jam ne taip supratus įvykio aplinkybes.

„Atsižvelgiant į tam tikrą tvyrojusią įtampą, supratau gaunamą informaciją taip, kad tas asmuo ginklą pagrobė, bet ne tiesiog pasiėmė. Tai yra klaida, grynai techninė klaida“, – sakė jis.

VIDEO: Panika Vilniuje: daugybė pareigūnų Šeškinėje ieškojo „Kalašnikov“ automatą pagrobusio vyro

Versijų buvo daugybė

Per paniką ir įtariamojo gaudynes Vilniuje ketvirtadienio vakarą buvo neaišku, kaip apskritai „Kalašnikov“ automatas atsidūrė Igorio Molotkovo rankose. Penktadienį Policijos departamentas pateikia oficialią versiją: paėmęs tarnybinį automatą AKS su šoviniais, nukreipė ginklą į Vilniaus apskrities VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vyriausiąjį patrulį ir patrulę bei, grasindamas į juos iššauti, pabėgo.

Išvakarėse, įvykio įkarštyje, sklandė versija, kad I.Molotkovas ginklą vienam pareigūnui išplėšė iš rankų. Kiti šaltiniai teigė, kad vyras galėjo vienas būti paliktas automobilyje, iš kurio sugebėjo patyliukais pasprukti, tuo pačiu pagrobdamas pavojingą trofėjų.

VIDEO: Pareigūnai Vilniuje, Pašilaičiuose, ieškojo „Kalašnikov“ automatą pagrobusio vyro

Nauja oficiali versija – dar truputį kitokia.

Penktadienio rytą Policijos departamento paviešintoje svarbiausių praėjusios paros kriminalinių įvykių suvestinėje užfiksuota, kad lapkričio 19 d. apie 18 val. 12 min. Vilniuje, Laisvės pr., Vilniaus apskrities VPK Vilniaus m. 6-ojo PK kieme, policijos tarnybiniame automobilyje „Mitsubishi L200“ sėdėjęs 24-erių metų vyras, nuo priekinės keleivio sėdynės paėmęs tarnybinį automatą „AKS“ su šoviniais, nukreipė ginklą į Vilniaus apskrities VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vyriausiąjį patrulį ir patrulę bei, grasindamas į juos iššauti, pagrobė ginklą ir pasišalino.

Pagrobtas ginklas su šoviniais surastas Vilniuje, senamiesčio Šv. Stepono g., apleisto namo patalpoje.

15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės
15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės

Policijos departamento vadovas Linas Pernavas tą patį vakarą informavo, kad nė vienas iš visos apkabos šovinių nebuvo panaudotas, o tarnybinis automatas net nebuvo užtaisytas. 

Švenčionių r. PK viršininkas Josifas Kuzmickis viešai tikino, kad I.Molotkovą ketvirtadienį po Vilnių vežiojo ne naujokų ekipažas – bent vyriausiasis patrulis yra „labai patyręs“.

Tarnybinio patikrinimo metu turės bus nustatyta, ar patruliai adekvačiai pasielgė ginklo užgrobimo situacijoje. Galbūt įvertinę tai, kad „Kalašnikovas“ neužtaisytas, o įtariamojo rankos supančiotos antrankiais, policininkai galėjo nepaleisti I.Molotkovo, o pagal poreikį panaudoję savo spec. priemones ir kovinius veiksmus, vaikiną sutramdyti jo išsišokimo vietoje.

Tą pačią dieną apie 23 val. 25 min. Vilniuje, Pelesos g., name, vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Penktadienio rytą Generalinė prokuratūra savo ruožtu informuoja, kad Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Ramučio Jancevičiaus sprendimu ikiteisminį tyrimą dėl šaunamojo ginklo pagrobimo, kuris buvo įvykdytas vakar apie 18 val. Vilniuje, organizuos ir atliks šios prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Vakar šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas  Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariate.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 254 str. 2 d.

254 straipsnis – „Šaunamojo ginklo, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų pagrobimas.“

Jo 2-oji dalis formuluojama taip: „Tas, kas panaudojęs fizinį ar psichinį smurtą pagrobė šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas arba bet kokiu būdu pagrobė daugiau kaip du šaunamuosius ginklus, didelės sprogstamosios galios arba didelį kiekį šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 6 iki 10 metų.“

Šią penktadienio popietę pareigūnai kreipsis į teismą dėl leidimo taikyti įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę, po vakarykščio I.Molotkovo sukelto chaoso būtų neįtikėtina, jei teisėjas neleistų laikyti jo suimto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius