-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Biržietis Aivaras Jonikas už avariją, po kurios mirė moteris, gavo 6 metus kalėjimo

Rgpjūčio 8 d. Biržų rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį rezonansine laikomoje baudžiamojoje byloje. Biržietis Alvaras Jonikas nuteistas 6 metų 2 mėnesių laisvės atėmimo bausme, kurią turės atlikti atvirojoje kolonijoje. Taip pat jis 3 metus neturės teisės vairuoti transporto priemonių.
Alvaras Jonikas
Alvaras Jonikas / Laikraščio "Šiaurės rytai" nuotr.

24 metų biržietis Alvaras Jonikas kaltinamas tuo, kad praėjusių metų liepą būdamas girtas dvigubai didesniu už leistiną greičiu lėkė per miestą ir nesuvaldęs automobilio trenkėsi į kitą bei mirtinai sužalojo prie jo stovėjusią 44 metų biržietę Iną Čepulienę.

Sužeidęs kartu su juo važiavusius du bendrakeleivius A.Jonikas pabėgo iš įvykio vietos, net nebandęs suteikti pagalbos nei parblokštai moteriai, nei sužeistiems bičiuliams. A.Jonikas – buvusių policijos pareigūnų sūnus.

Prokurorė Gražina Petrulytė siūlė A.Jonikui skirti laisvės atėmimą 6 metams ir 8 mėnesiams. Taip pat siūlyta kaltinamajam 3 metams atimti teisę vairuoti ir iš jo priteisti 150 tūkst. litų žuvusios moters vyrui Virginijui Čepuliui.

Vykstant paskutiniam bylos nagrinėjimo posėdžiui A.Jonikas jau buvo išgirdęs nuosprendį kitoje byloje, iškeltoje dėl įžeidimo, mažamečio tvirkinimo ir disponavimo pornografinio turinio medžiaga, kurioje vaizduojamas vaikas.

Šis nuosprendis kol kas neįsiteisėjęs. Nusikaltimas padarytas netrukus po moters mirtimi pasibaigusios kraupios avarijos.

Už narkotikų vartojimą bei daugkartinius kelių eismo taisyklių pažeidimus dešimt kartų baustam, tačiau nė karto neteistam ir teisės vairuoti nepraradusiam A.Jonikui teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę 6 metams ir 2 mėnesiams. Tai yra keturiais mėnesiais mažesnę, negu siūlė prokurorė.

Neįrodyta, kad A.Jonikas nusikaltimus padarė būdamas apsvaigęs nuo narkotikų. Tačiau, pasak teisėjos, skiriant bausmę minėta aplinkybė įtakos neturėjo.

Žuvusios I.Čepulienės sutuoktinio V.Čepulio civilinį ieškinį teismas patenkino iš dalies. Avariją padaręs ir sužeistąją be pagalbos palikęs A.Jonikas turės atlyginti 70 tūkst. litų neturtinę žalą.

Įvertinęs kaltininką charakterizuojančią medžiagą bausmės atidėjimo (lygtinumo) teismas nenumatė.

Nuosprendį, kurį perskaitė teisėja Edita Jusevičienė, A.Jonikas išklausė ramiai, į žurnalistų klausimus apie apskundimą neatsakinėjo.

Nuosprendis dar neįsiteisėjęs, jį skųsti galima per 20 dienų. Bausmė bus vykdoma tik po nuosprendžio įsiteisėjimo.

Teismo salėje buvo ir žuvusios I.Čepulienės tėvas Petras Gabulas.

„Kalėjime praleistų metų skaičius žmogaus juk nepakeičia. Svarbiausia yra nors iš dalies atlyginti žalą be motinos likusiam vaikui, kurį teks užauginti, leisti į mokslus“, - kalbėjo be mamos likusios penkiolikmetės anūkės senelis.

Žurnalistams teiraujantis, ar šešeri metai įkalinimo A.Jonikui nėra per maža bausmė, P.Gabulas atsakė, jog tai, jo manymu, yra pakankamas laikas apmąstyti ir galbūt įvertinti savo poelgius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius