-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 22 /19:18

Biržuose nukrito vienmotoris lėktuvas, sužeisti du žmonės: į žemę jis smigo besileisdamas

Biržų aerodrome penktadienį nukrito dvivietis vienmotoris lėktuvas „Cesna-150“. Sužeisti du žmonės, bet patirti sužeidimai pavojaus gyvybei nekelia. Skelbiama, kad lėktuvu skrido Mokymo centro vadovas Gediminas Venckus ir Rimantas Ruplėnas.
Lėktuvo avarija Biržuose
Lėktuvo avarija Biržuose / Eriko Narbuto nuotr.

Biržų aerodrome penktadienį vienmotoris lėktuvas nukrito leisdamasis. Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas BNS teigė, kad nelaimės priežastys bus tiriamos, tačiau pirminėmis žiniomis, lėktuvas buvo techniškai tvarkingas.

„Civilinės aviacijos administracija tirs tai, kas priklauso jos kompetencijai: orlaivio pilotų licencijas, paties orlaivio tinkamumą skraidyti“, – BNS sakė Joris Gintilas.

Jo teigimu,  lėktuvas „Cesna-150“ pagamintas 1976 metais, jį pilotavęs žmogus yra patyręs pilotas. Pasak J.Gintilo, antrasis juo skridęs žmogus taip pat yra Biržų aeroklubo narys.

Turime žinių, kad lėktuvas nosimi į žemę smigo netoli nusileidimo tako

„Turime žinių, kad lėktuvas nosimi į žemę smigo netoli nusileidimo tako, iš maždaug 8-9 metrų aukščio. Dėl lėktuvo tinkamumo skraidyti abejonių nebuvo – jis turi leidimą tai daryti iki rugsėjo mėnesio, neseniai buvo atliktas kapitalinis variklio remontas“, – BNS sakė J.Gintilas.

Jis prognozavo, kad nelaimės priežastys gali paaiškėti per kelis mėnesius.

Nukentėjo du pilotai

Įvykio liudininkas elektroniame laiške 15min.lt rašo, kad vieną nukentėjusįjį išsivežė medikai, antrą vaduoja ugniagesiai gelbėtojai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė 15min.lt redakciją informavo, kad ugniagesiai iš lėktuvo nuolaužų išvadavo abu pilotus. Vyrai nebuvo praradę sąmonės. Lakūnus gelbėtojai skubiai perdavė medikams.

Eriko Narbuto nuotr./Lėktuvo avarija Biržuose
Eriko Narbuto nuotr./Lėktuvo avarija Biržuose

Biržų aeroklubo prezidentė Edita Braždžiuvienė 15min.lt patvirtino, kad nukrito jų aeroklubo lėktuvas. „Aš esu pakeliui iš Biržų į Vilnių ir nieko daugiau nežinau, tik patį faktą“, – plačiau į kalbas nesileido E.Braždžiuvienė.

Vyks tyrimas

Biržų rajono policijos komisariato viršininkas Marius Jablonskas 15min.lt sakė, kad įvykio metu buvo sužeisti du pilotai, Biržų aeroklubo nariai. Vyrams maždaug apie 60 metų. Pirminiais duomenimis, pilotų patirti sužeidimai pavojaus gyvybei nekelia. Abu jie išgabenti į Biržų ligoninę, medikai spręs, ar vyrams reikia rimtesnės pagalbos. Neaišku, ar kuris nors bus perkeltas gydytis į Panevėžį.

M.Jablonskas aiškino, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris turės atskleisti indicento priežastį. Kol kas neaišku, ar nelaimė įvyko dėl techninių problemų, ar dėl pilotų klaidos.

Eriko Narbuto nuotr./Lėktuvo avarija Biržuose
Eriko Narbuto nuotr./Lėktuvo avarija Biržuose

Lėktuvas nukrito apie 14 val. M.Jablonsko teigimu, šiuo metu įvykio vietoje laukiama aviacijos ekspertų iš Susisiekimo ministerijos.

Medikų rankose

Biržų ligoninės vyr. gydytojo pavaduotojas paaiškino, kad komentuoti pacientų būklės negali. Tik patvirtino, kad iš nelaimės vietos atvežti pilotai vis dar apžiūrimi, jiems atliekami medicininiai tyrimai. Kaip tik šiuo metu jiems atliekamas rentgenas. Įvertinti būklę reikia laiko.

Karolinos Tomkevičiūtės nuotr./„Cesna-150“ 2013 metais
Karolinos Tomkevičiūtės nuotr./„Cesna-150“ 2013 metais

Paprašytas patvirtinti, ar iš tikrųjų sužalojimai nėra pavojingi gyvybei, gydytojas išsisuko: „Žinote, negalima taip vertinti, ne viskas iš karto matyti.“

Biržų aeroklubas įkurtas 1968 metais 1 km nuo Biržų miesto. Klube yra sklandytojų, aviamodeliuotojų, precizinio skraidymo, aviakonstruktorių, senjorų – veteranų, jaunųjų sklandytojų sekcijos.

Karolinos Tomkevičiūtės nuotr./„Cesna-150“ 2013 metais
Karolinos Tomkevičiūtės nuotr./„Cesna-150“ 2013 metais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius