Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW 200 km/val. greitis per sekundę pakeitė vaikino likimą: gresia 12 metų kalėjimo

Palangos gyventojas stojo prieš teismą dėl trijų ukrainiečių sužalojimo per avariją, kurią jis sukėlė sprukdamas nuo policijos 200 km/val. greičiu vogtu BMW automobiliu.
Įvykio vietoje
Avarija pasibaigusių gaudynių padariniai / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Už kraupią kaktomušą Panevėžio aplinkkelyje teisiamas šūviais stabdyto vogto BMW vairuotojas.

Panevėžio apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti Palangos gyventojo bylą dėl sunkaus trijų ukrainiečių sveikatos sutrikdymo per avariją.

Avarija įvyko vasario 5 dieną, apie 9.50 val., Panevėžio rajone, kelio Panevėžys–Pasvalys–Ryga 19-ajame kilometre.

Trys jauni ukrainiečiai nukentėjo, kai vogtu automobiliu nuo policijos bėgęs jaunuolis kaktomuša susidūrė su jų transporto priemone.

Kaip skelbia teismas, 21-erių Palangos gyventojas D. G. kaltinamas, kad vasario 5 dieną Estijoje įgijo toje šalyje pagrobtą 9 tūkst. eurų vertės automobilį BMW 730, žinodamas, jog šis automobilis yra pagrobtas.

Tą pačią dieną, apie 9.50 val., Panevėžio rajone, kelio Panevėžys–Pasvalys–Ryga 19-ajame kilometre, vairuodamas šį pagrobtą automobilį, jis tyčia pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, t. y. nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, siekdamas išvengti sulaikymo, padidino automobilio greitį – važiavo apie 200 kilometrų per valandą greičiu.

Pradedantysis vairuotojas galėjo važiuoti tik 70 kilometrų per valandą greičiu.

Jaunuolis neatsižvelgė į važiavimo bei meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą, išvažiavo į priešingą eismo juostą, kirto ištisines horizontaliojo ženklinimo linijas, pavojingai lenkė važiuojančius automobilius, taip sukeldamas realų pavojų kitų eismo dalyvių gyvybei ir sveikatai.

Policija, norėdama sulaikyti bėglį, peršovė D. G. vairuojamo automobilio BMW galinį ratą.

Policija, norėdama sulaikyti bėglį, peršovė D.Gedgaudo vairuojamo automobilio BMW galinio kairės pusės rato padangą.

Vairuotojas toliau piktybiškai nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti, nesuvaldė automobilio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su šia juosta važiavusiu automobiliu „Nissan Primera“ bei su paskui automobilį „Nissan Primera“ važiavusiu vilkiku „MAN TGX 18.440" ir jo tempiama cisterna „Magyar SR“.

VIDEO: Estijoje vogtą BMW vairavęs palangiškis spruko nuo policijos is sukėlė kaktomušą

Per avariją sunkiai sužaloti „Nissan Primera“ vairuotojas ir du keleiviai.

Teismas pirmajame posėdyje apklausė liudytojus, nukentėjusieji procese nedalyvauja, jiems atstovauja advokatas, BNS pranešė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Pasak prokuroro Donato Skrebiškio, D.G. pateikti kaltinimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo bei sunkaus sveikatos sutrikdymo. Dažniausiai avarijų, per kurias žūsta arba sunkiai sužalojami žmonės, kaltininkai būna teisiami dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Tačiau kai kuriais atvejais, atsižvelgiant į nustatytas aplinkybes, jiems pateikiami kaltinimai dėl tyčinių nusikaltimų – nužudymo ar sunkaus kūno sužalojimo.

„Šiuo atveju įtariama, kad avarija įvyko, kai D. G. tyčia pažeidė Kelių eismo taisykles. Tyrimo duomenimis, jis nepakluso teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams ir nestojo, važiavo beveik tris kartus viršydamas jam, kaip neturinčiam 2 metų vairavimo stažo, leistiną greitį neatsižvelgdamas į važiavimo bei meteorologines sąlygas. Surinkti duomenys leidžia manyti, kad vairuotojas galbūt veikdamas netiesiogine tyčia, siekdamas išvengti sulaikymo, sunkiai sutrikdė 3 žmonių sveikatą“, – sakė prokuroras D.Skrebiškis.

Už tai kaltinamajam gresia laisvės atėmimas iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius