Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„BMW 330 D“ galingumą bandęs jaunas vilnietis įskriejo į Druskininkų užkardą

Išties galingo automobilio „BMW 330 D“ nesuvaldęs jaunas vilnietis trenkėsi į kelio bortelį, nulaužė mašinos ratą, tuomet nulenkė Druskininkų užkardos pakeliamą užtvarą bei sulankstė automatinius vartus. Automobilis sustojo tik įskriejęs į užkardos teritoriją. Vyras pasieniečiams teisinosi neįvertinęs „BMW 330 D“ galimybių.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / VSAT nuotr.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Druskininkų užkardoje dirbę pasieniečiai išgirdo trenksmą. Į Mizarų gatvės pabaigoje esančios užkardos teritoriją įlėkė automobilis „BMW 330 D“ lietuviškais numeriais. Prieš tai jis nulenkė pakeliamąjį užtvarą bei sulankstė iki pusės pravertus automatinius užkardos teritorijos vartus. Įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Pasieniečiai sulaikė 21-erių vairuotoją, Vilniaus gyventoją. Kartu važiavo jo draugas, irgi vilnietis. Vairuotojas pasieniečiams teisinosi norėjęs išbandyti neseniai įsigyto 2002 m. laidos „BMW 330 D“ galimybes. Paaiškėjo, kad vyras lėkė Mizarų gatve, nepasirinko saugaus greičio ir prie pat užkardos trenkėsi į kelio bortelį. Nuo smūgio nulūžo priekinis dešinysis ratas. Tuomet nesuvaldytas automobilis įskriejo į užkardos teritoriją. Apgadintas „BMW 330 D“ šonas, nukrito priekinis automobilio numeris.

Vairuotojas buvo blaivus. Druskininkų pasieniečiai iškvietė policijos pareigūnus ir perdavė jiems automobilį bei juo vykusius asmenis. Užkardai padarytą žalą turės atlyginti draudikai.

Panašus įvykis Druskininkų Mizarų gatvės pabaigoje įsikūrusioje užkardoje nutiko ir 2009 m. liepą. Tuomet kurorto pasieniečiai čia irgi sulaukė nekviesto svečio – realybės pojūčio praradusio neblaivaus 54-erių druskininkiečio. Jis automobiliu SAAB dideliu greičiu taranavo įvažiavimo Druskininkų užkardą vartus, juos išlaužė ir įskrido į pasieniečių teritoriją. Dar buvo sulaužytas kilnojamas užtvaras ir apšvietimo bei vaizdo stebėjimo kamerų stulpas.

Druskininkų pasieniečiai incidento metu nenukentėjo.

Pasieniečių iš automobilio išlaipintas vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus ir sunkiai suprato, kur esąs ir ką padaręs. Druskininkiečiui tuomet buvo nustatytas 2,39 promilės girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius