Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BNS vyriausioji redaktorė J. Damulytė Semėnienė teisme neatskleidė informacijos šaltinio

Naujienų agentūros BNS vyriausioji redaktorė Jūratė Damulytė-Semėnienė Vilniaus miesto apylinkės teismui atsisakė atskleisti informacijos šaltinį, pagal kurį buvo parengtas pranešimas apie Valstybės saugumo departamento (VSD) perspėjimus, kad Rusija rengia informacines atakas prieš šalies vadovus.
Jūratė Damulytė
Jūratė Damulytė / Aurimo Šrubėno nuotr.

J.Damulytė-Semėnienė teisme, kuris nagrinėja buvusios prezidentės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės bylą, apklausta liudytoja.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pernai spalį, po BNS pranešimo, kurio autorė buvo J.Damulytė-Semėnienė. D.Ulbinaitei byloje pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir valstybės paslapties atskleidimo.

„Aš nesu gavusi, mačiusi jokios slaptos pažymos, jokio dokumento, kuris atrodytų kaip slaptas dokumentas, atsakingai tai pareiškiu“, – sakė žurnalistė.

Aš nesu gavusi, mačiusi jokios slaptos pažymos, jokio dokumento, kuris atrodytų kaip slaptas dokumentas, atsakingai tai pareiškiu.

Ji taip pat pabrėžė, kad yra ribojama prievolės, pareigos ir teisės neatskleisti nei informacijos šaltinio, nei aplinkybių, kurios padėtų atskleisti informacijos šaltinį.

„Ši mano nuostata yra pagrindinė“, – teigė J.Damulytė-Semėnienė.

„Tai jūsų teisė, be abejo“, – sakė teisėjas Miroslavas Gvozdovičius.

Kiek anksčiau posėdyje trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas įpareigojo prokuratūrą pateikti VSD specialiosios ekspertų komisijos išvadas dėl slaptos pažymos ir naujienų agentūros BNS pranešimo.

Trečiadienį paskelbta nutartimi išvados turės būti pateiktos iki lapkričio 10 dienos – kaip ir laikmena su vaizdo įrašu, kuriame užfiksuoti Prezidentūros tarnautojai.

D.Ulbinaitei byloje pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir valstybės paslapties atskleidimo.

Prašymą pateikti ekspertų komisijos išvadą pateikė kaltinamosios advokatas Giedrius Danėlius. Jo teigimu, išvados svarbios nagrinėjant, ar buvo paviešinta valstybės paslaptis.

Ankstesniuose posėdžiuose jau apklausti VSD vadovas Gediminas Grina, VSD valdybos viršininkas Vidmantas Kaladinskas, buvęs prezidentės patarėjas Jonas Markevičius, prezidentės patarėjos.

Tolesnis bylos nagrinėjimas numatytas lapkričio 6, 10, 12 dienomis.

D.Ulbinaitė savo kaltę neigia. Ji parodymus duos po liudytojų apklausos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius