Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Brutalios egzekucijos byloje teisėjas buvo ir daktaru: COVID-19 nesutrukdė, bet smogė kita „liga“

Narpliojamas brutalus nusikaltimas, prieš metus pašiurpinęs visą Lietuvą, o patyrusius teisėsaugininkus privertęs prabilti apie sugrįžimą į banditizmo laikus lyg 1990-aisiais. Atrodytų, kai byla jau teisme – belieka tik pasverti, kas kaltas, o kas ne. Tačiau ketvirtadienį nuotolinis, tiksliau – hibridinis teismo posėdis Panevėžyje tapo didžiuliu iššūkiu visiems jo dalyviams, o kartu atskleidė teisingumo vykdymo pandeminiu laikotarpiu specifiką. Organizaciniai nesklandumai gali tapti kuriozais arba paradoksais, o kartais – ir apskritai lemtingomis kliūtimis teismo darbui.
Bylą nagrinėjančiam teisėjui V.Meidui per pirmąjį posėdį teko aiškintis ne brutalaus pagrobimo aplinkybes, bet kaltinamųjų sveikatos būklės ypatumus.
Bylą nagrinėjančiam teisėjui V.Meidui per pirmąjį posėdį teko aiškintis ne brutalaus pagrobimo aplinkybes, bet kaltinamųjų sveikatos būklės ypatumus. / 15min nuotraukų koliažas

Byloje – 5 kaltinamieji: Modestas Marčiulaitis (33 m.), Valdas Žvinakevičius (34 m.), Andrius Sviderskas (39 m.), Erikas Medekša (22 m.) ir Evaldas Krugelis (29 m.).

Vyrų penketas kaltinamas brutaliu, visuomenę pašiurpinusiu ir kriminalistus sugluminusiu nusikaltimu: žmogus buvo pagrobtas, vežamas bagažinėje, laikomas dėžėje, galiausiai išmestas ir kone pasmerktas mirti pakelėje.

Bandymas bylą nagrinėti baigėsi susidūrus su neįtikėtinomis, kiek kuriozinėmis organizacinėmis kliūtimis. Paradoksas – vienas kaltinamųjų dabar serga COVID-19, tačiau sukaupęs sveikatos likučius pasirūpino, kad savo pareigą dalyvauti baudžiamajame procese atliktų (nors teisiamieji neretai kaip įmanydami ieško tikrų ir menamų pretekstų, kad tik galėtų išvengti teismo ar bent pavilkinti procesą).

Nukentėjusysis, negavęs nuorodos į nuotolinį posėdį per „Zoom“ programą, greituoju būdu pasirūpino atsisiųsti prisijungimą ir sklandžiai įsiliejo į procesą.

O tuo metu vienas „miške gyvenantis“, nei kompiuterio, nei išmanaus mobiliojo neturintis kaltinamasis įstengė atkeliauti į Panevėžio apygardos teismo posėdį. Dar vienas paradoksas – dėl fizinio šio vyro dalyvavimo teisme posėdis ir žlugo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius