Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brutalų patyčių seansą nufilmavo ir paviešino internete – policija reagavo žaibiškai

Prieš bejėgį, menkai gintis įstengusį jaunuolį brutalią jėgą ir tariamą drąsą pademonstravę užpuolikai jau pratinasi vaikščioti nuleistomis galvomis. Dėl nusikalstamo savo poelgio smurtautojams šiomis dienomis teko pasiaiškinti su Klaipėdos apskrities policija, o ateityje jų tikriausiai laukia ir teismas.
Užfiksuoti įtariamieji užpuolimo epizodų įkarštyje
Užfiksuoti įtariamieji užpuolimo epizodų įkarštyje / Kadrai iš filmuotos medžiagos

Du smurtautojai bejėgį, beginklį žmogų mušė, tyčiojosi. Auka sulaukė spyrių, smūgių rankomis. Neretai nusikaltėliai sąmoningai taikėsi smogti į veidą.

Egzekucija vyko namuose, vėliau persikėlė į lauką. Visą tą laiką talžomas vaikinas buvo pusnuogis, o egzekucijos pabaigoje nuo jo nuplėšiamas ir paskutinis drabužis – apatinės kelnaitės.

Kretingos komisariato pareigūnai nustatė ir jau apklausė du įtariamuosius – 2003 m. ir 1999 m. gimusius vaikinus.

Ypatingą smurtautojų cinizmą parodo tai, kad užpultasis vienu momentu maldauja leisti jam atlikti gamtinį reikalą, o užpuolikai iš pradžių jo nepalieka ramybėje, po to neva leidžia atsipūsti, o tuomet, aukai praradus budrumą, vėl smogia iš pasalų.

Visi šie žiaurumai buvo nufilmuoti. Maža to, netrukus paviešinti socialiniame tinkle, įskaitant rubriką „Lietuvos velniai“. Iš įrašo akivaizdu, kad veiksmą matė bent 4 žmonės, tačiau niekas išpuoliui neužkirto kelio.

Įrašo kopiją gavę 15min redakcijos atstovai nedelsdami perdavė medžiagą teisėsaugai, pareigūnai yra ėmęsi aktyvaus tyrimo.

Beje, egzekucijos vaizdus anonimiškai portalui atsiuntęs skaitytojas prasitarė, kad vienas iš užfiksuotų agresorių yra savo miestelyje jau seniai pagarsėjęs piktavalis, dar visai neseniai buvęs nepilnametis, tad ir nesulaukęs už savo išsišokimus adekvačių bausmių.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyris 15min informavo, kad 2022-04-12 Kretingos r. PK gautas jauno vyro pareiškimas, kuriame nurodoma, kad 2022-04-10 vienoje Kretingos rajono gyvenvietėje jį sumušė keli pažįstami asmenys. Maža to, telefonu nufilmavo tai ir paviešino socialiniuose tinkluose.

Todėl Kretingos r. komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo (pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 140 str.).

Operatyviai, balandžio 13 ir 14 dienomis, Kretingos rajono pareigūnai nustatė ir netgi jau apklausė abu įtariamuosius – 2003 m. ir 1999 m. gimusius vaikinus.

BK 140-asis straipsnis numato, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

15min vaizdo įrašo neviešina sąmoningai, dėl jame užfiksuoto nežmoniško elgesio ir tiesiog siekiant nebeplatinti smurtinio turinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius