Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvę taboro gyventojai policiją nustebino savo butu: „Tai – prabangiausias socialinis būstas Lietuvoje“

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai ir toliau sėkmingai kovoja su asmenimis, prekiaujančiais narkotinėmis medžiagomis. Per savaitę jie atliko ne vieną sėkmingą operaciją, per kurias sulaikė įtariamus narkotikų prekeivius.
Sulaikyti narkotikų prekeiviai
Sulaikyti narkotikų prekeiviai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Rugpjūčio 21 dieną pareigūnai romų tabore pastebėjo grupę asmenų, kurie aiškiai kažko laukė. Būrys ne romų tautybės žmonių tabore iškart sukėlė įtarimą.

Narkotikus metė ant žemės

Pareigūnai įtarę, kad toje vietoje yra platinamos narkotinės medžiagos, operatyviai pribėgo prie minėtų asmenų. Buvo pastebėta, kaip vienas vyriškis perdavė kitam vyriškiui folijos lankstinuką. Pamatę policijos pareigūnus, abu vyriškiai numetė folijos lankstinukus.

Pareigūnai pribėgę prie įtariamo narkotinių medžiagų pardavėjo kojų ant žemės rado 35 folijos lankstinukus su narkotinėmis medžiagomis, prie pirkėjo kojų buvo rastas vienas folijos lankstinukas.

Asmenys yra žinomi policijos pareigūnams ir sulaikomi jau ne pirmą kartą. Pardavėjo, gimusio 1985 metais, atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų platinimo. Teismas jam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Pirkėjo, gimusio 1984 metais, atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Sulaikyti įkalčiai
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Sulaikyti įkalčiai

Prabangiausias socialinis būstas Lietuvoje

Tos pačios dienos vakarą pareigūnai Naujininkų rajone, Vilniuje, pastebėjo moterį, kuri pareigūnams žinoma dėl narkotikų vartojimo.

Policijos pareigūnai nusprendė ją patikrinti. Tik priėjus moteris atpažino pareigūnus ir iškart prisipažino, kad kelnių kišenėje ji turi narkotinių medžiagų ir jas pateikė. Pareigūnai rado į popierių suvyniotų 30 dozių. Moteris, gimusi 1984 metais, įtariama narkotinių medžiagų platinimu.

Vėliau nakties metu policijos pareigūnai įsiveržė į vieną Naujininkų rajone esantį butą. Jame gyvena iš romų taboro čia persikėlę žmonės, kai gavo socialinį būstą.

Patekę į butą pareigūnus nustebino ne tik tai, kad bute buvo daug romų tautybės asmenų, bet ir prabanga.

Butas buvo apstatytas prabangiais baldais, paveikslais, technika. Taip įrengtas socialinis būstas turbūt prabangiausias Lietuvoje. Netrukus išaiškėjo, kodėl.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Sulaikytų narkotikų prekeivių namai
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Sulaikytų narkotikų prekeivių namai

Bute kratos metu buvo rasta apie 12 gr. gryno kiekio narkotinių medžiagų, daugiau nei 1100 eurų, kaip įtariama, gautų nusikalstamu būdu.

Iš visų ten buvusių romų tautybės asmenų buvo sulaikytos mama, gimusi 1976 metais, ir dukra, gimusi 1997 metais. Motina jau buvo teista už prekybą narkotinėmis medžiagomis. Teismas ją suėmė, o dukros pasigailėjo.

Bandė narkotikus sunaikinti tualete

Rugpjūčio 22 dieną Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai Naujininkų rajone sulaikė vyriškį, gim. 1981 metais, pas kurį paviršutinės apžiūros metu surado 2 folijos lankstinukus su narkotinėmis medžiagomis.

Atlikę pirminius procesinius veiksmus policijos pareigūnai nusprendė atlikti kratą bute, kur gyvena romų tautybės asmenys.

Tik pastebėję policijos pareigūnus ir juos atpažinę (pareigūnai vilkėjo civilius drabužius) romų tautybės vyriškis ir moteris, kaip vėliau paaiškėjo, tai sesuo ir brolis, staiga pradėjo bėgti iš laiptinės į savo butą. Pareigūnai pasileido paskui.

Tik įbėgus į butą pareigūnai pastebėjo, kaip į tualetą romų tautybės moteris, gim. 1997 metais, išmetė maišelį, tačiau pareigūnai suspėjo jį ištraukti. Paaiškėjo, kad moteris bandė sunaikinti 8 gramus narkotinių medžiagų.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Sulaikyti narkotikų prekeiviai
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Sulaikyti narkotikų prekeiviai

Atlikus kratą pareigūnai įvairiose vietose rado grynųjų pinigų. Viena iš
tokių vietų buvo pagalvė. Romų tautybės moters vyras taip pat gerai žinomas policijos pareigūnams. Jis jau laukia teismo sprendimo dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis, jam gresia nuo 8 iki 10 metų
nelaisvės.

Šį kartą jo namuose nebuvo. Prekiauti narkotinėmis medžiagomis merginai padėjo brolis, gim. 1996 metais, kuris ne tik prekiauja, tačiau ir vartoja narkotines medžiagas.

Policijos pareigūnams jis nusimovęs kelnes parodė, kaip pūva ir negyja jo koja.

Vaizdas tikrai šokiruojantis. Jei jis nepasirūpins savo sveikata, beliks koją amputuoti.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Sulaikytojo koja
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Sulaikytojo koja

Brolio ir sesers atžvilgiu policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Visi asmenys uždaryti į areštinę.

Foliją kramtė kaip gumą

Rugpjūčio 23 dieną pareigūnai romų tabore sulaikė gerai žinomą vyriškį, gim. 1976 metais, kuris pamatęs policijos pareigūnus įsidėjo kažką į burną ir apsimetė, kad tai – kramtomoji guma.

Tačiau policijos pareigūnai paprašė parodyti, kas burnoje. Vyriškis iš burnos ištraukė maišelį, kuriame buvo 18 folijos lankstinukų. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Aplinkui vaikščioję asmenys piktinosi policijos pareigūnų darbu, nes jiems vis sunkiau įsigyti narkotinių medžiagų ne tik tabore, bet ir mieste

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius