-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 12 /11:08

Buvęs Marinos Bui vyras ir penki jo padėjėjai kaltinami pagrobę iš banko 717 000 litų

Teismas Vilniuje nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Maksimas Chaninas, Markas Borisniovas, Andrejus Daščenka, Rokas Sabeckas, Paulius Maciulevičius ir Tomas Jurevičius kaltinami dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimų.
Iš kairės: Markas Borisniovas, Andrejus Daščenka, Maksimas Chaninas
Iš kairės: Markas Borisniovas, Andrejus Daščenka, Maksimas Chaninas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Antradienio rytą Vilniaus miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti naują baudžiamąją bylą, kurioje organizuotos nusikalstamos grupuotės nariai kaltinami dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimų.

Teigiama, kad grobti pinigus iš bankomatų sumanė saugos bendrovėje „G4S Lietuva“ dirbę keturi inkasatoriai – Maksimas Chaninas, Rokas Sabeckas, Paulius Maciulevičius ir Tomas Jurevičius. Inkasuodami bankomatus apsaugininkai savo bendrininkams – buvusiam dainininkės Marinos Bui (ankstesnė pavardė – Daščenka) sutuoktiniui Andrejui bei pastarojo draugui Markui Borisniovui – esą atskleisdavo spynų kodus, kuriais pasinaudodami A.Daščenka ir M.Borisniovas grobdavo kasetes su pinigais.

„Šioje byloje nieko nėra. Nesuprantu, kodėl ją atidavė į teismą“, – antradienį žurnalistams pareiškė kaltinamasis A.Daščenka.

A.Daščenka tikino, kad visada gyveno gerai, pasiturinčiai, tad rizikuoti laisve grobiant svetimus pinigus jam nebuvo reikalo.

Nusikaltimai įvykdyti Vilniuje nuo 2010 m. rugpjūčio iki 2011-ųjų rugsėjo, taikiklyje buvo atsidūrę Gedvydžių (Fabijoniškėse) ir Antakalnio gatvėse bei Nemenčinės plente esantys SEB bankomatai.

Šeši asmenys šioje byloje kaltinami pagrobę 717 tūkst. litų (per tris kartus iš bankomatų dingo inkasavimo kasetės su 326, 266 ir 125 tūkst. litų.).

A.Daščenka minėjo, kad visada gyveno gerai, pasiturinčiai. Rizikuoti laisve grobiant svetimus pinigus jam nebuvo reikalo, nes jis yra kelių sėkmingai veikiančių firmų šeimininkas. Todėl kaltinimai dėl SEB bankomatų kasečių vagysčių jam buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus.

„Sportavau salėje. Išėjau iš salės, ir sulaikė. Nuvežė daryti kratas. Nieko daug nerado, nei pinigų, nei nieko. Nuvežė apklausti“, – apie sulaikymą prieš pusantrų metų prisiminė A.Daščenka.

Pasak vyro, iš pareigūnų jis iškart išgirdo repliką, kad turi žinoti, už ką sulaikytas. Jam atsakius neigiamai, pareigūnai pridūrė: „Tai sužinosi.“

Šio kaltinamojo advokatas Dalius Boreika pabrėžė, kad apie jo kliento kaltę pareigūnai nėra surinkę nė vieno rimto įrodymo.

Prokuratūros kaltinimas A.Daščenkai yra paremtas tik vieno anoniminio liudytojo apklausa. Slaptasis liudytojas Nr.3 esą yra sėdėjęs vienoje kalėjimo kameroje su vienu iš kaltinamųjų. Pastarasis bendravo su kitu kaltinamuoju, A.Daščenkos pažįstamu. Pastarasis esą ir yra prasitaręs, kad su draugu, pravarde „Tiomnyj“ (Tamsus), yra pavogęs kelis šimtus tūkstančių litų iš bankomatų. A.Daščenka, kuris iš tiesų yra juodų plaukų ir gana tamsaus gymio, „Tiomnu“ niekada nebuvo pravardžiuojamas ir kartoja esąs apkalbėtas.

Kaltinamasis A.Daščenka ne tik viliasi būti išteisintas, bet ir įspėja ieškosiąs teisybės bei atlyginimo už jam daromą žalą: „Už tuos veiksmus, už mano vardo šmeižtą kažkas turės atsakyti. Byla kenkia mano verslui, darbui.“

Jiems pareikštus kaltinimus kategoriškai neigia visi šeši kaltinamieji.

SEB banko atstovas antradienio posėdžio pradžioje iškart pareiškė prašymą nagrinėti šią bylą neviešame teismo procese, paliekant žurnalistus už durų.

Teisėja dėl šio prašymo turi priimti nutartį, todėl paskelbta trumpa pertrauka.

VIDEO: Andrejaus Daščenkos komentaras teisme

Papildyta 11.08 val.: Teisėja Aldona Tumelionytė po pertraukos paskelbė, kad toliau byla bus nagrinėjama neviešuose teismo posėdžiuose. Įrodymų tyrimas šioje byloje tęsiamas už uždarų durų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pagrobė didelės vertės svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Nuosprendžio šioje byloje tikimasi sulaukti tik 2014 m. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius