Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs policininkas Andrejus Antonevičius prisipažįsta avarijoje mirtinai sužalojęs 15-metę

Buvęs Vilniaus policijos pareigūnas Andrejus Antonevičius pripažįsta savo kaltę dėl avarijos, kai automobiliu pernai perėjoje partrenkė ir mirtinai sužalojo penkiolikmetę merginą.
Avarijos vietoje
Asociatyvinė nuotr: avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr,

Vilniaus miesto apylinkės teisme antradienį įvyko pirmasis posėdis šioje tragiškos avarijos byloje. Bylos nagrinėjimas iš esmės nepradėtas, nes nuspręsta laukti draudimo kompanijos pozicijos.

„Jis kaltę pripažįsta, jis pripažino ir ikiteisminio tyrimo metu. Šiuo atveju jis apmąstė ir pripažįsta pilnai“, – posėdyje sakė kaltinamojo advokatas Jonas Skruzdys. Tuo metu A.Antonevičius sėdėjo užsidengęs veidą rankomis ir mažai bendravo su teismu.

Pareigūnas buvo blaivus, jis policijoje tarnavo apie 20 metų.

Pristatydamas teismui jis teigė, kad dabar yra pensininkas.

Posėdyje buvo paskelbta, kad nukentėjusiais byloje pageidauja būti ne tik žuvusios merginos tėvas Ježis Lukaševičius, bet ir mama su broliu. Teismas šį prašymą patenkino.

Dukrą ir seserį praradusi šeima iš A.Antonevičiaus nori prisiteisti po 30 tūkst. eurų žalos atlyginimą kiekvienam. Apie gautą civilinį ieškinį bus pranešta draudimo kompanijai „Compensa“, kurioje buvo draustas vairuotojo automobilis. Draudimo bendrovė turės pareikšti nuomonę teismui dėl žalos atlyginimo. Pagal praktiką draudimo kompanijos dalyvauja avarijos bylose, joms paprastai priteisiama atlyginti žalą, tačiau įstatymas yra nustatęs tam tikras žalos išmokėjimo ribas.

A.Antonevičiaus advokatas teismui pateikė pažymą apie kliento įsipareigojimus bankui, charakteristiką.

Bylos nagrinėjimą teismas tęs rugsėjo 17 dieną. Tada bus apklaustas A.Antonevčius.

Advokato teigimu, jo klientas jau pervedė dalį pinigų žuvusios merginos šeimai.

Nukentėjusieji žurnalistams sakė, kad kaltinamasis jų atsiprašė dėl dukters žūties.

Nukentėjusieji žurnalistams sakė, kad kaltinamasis jų atsiprašė dėl dukters žūties.

Nelaimė įvyko pernai spalio 29 dieną apie 19.10 val. Pilaitės prospekte. „Volkswagen Sharan“, kurį vairavo neuniformuotas ne tarnybos metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 4-ojo policijos komisariato postinis A.Antobevičius, partrenkė ir mirtinai sužalojo per gatvę nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią penkiolikmetę.

Pareigūnas buvo blaivus, jis policijoje tarnavo apie 20 metų.

Po nelaimės Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius sakė, kad 2012 metais šią parėją norėta panaikinti arba padaryti reguliuojamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius