Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Siaurojo geležinkelio klubo“ vadovas apkaltintas 200 tūkst. eurų pasisavinimu

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame kaltinimai dėl finansinių pažeidimų pareikšti buvusiam „Siaurojo geležinkelio klubo“ vadovui Vismantui Užalinskui. Įtariama, kad kaltinamasis pasisavino įstaigai priklausantį turtą – daugiau nei 200 tūkst. eurų, o valstybei nebuvo sumokėta beveik 13 tūkst. eurų mokesčių.
Anykščių siaurasis geležinkelis
Asociatyvi iliustracija: siaurasis geležinkelis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Siaurojo geležinkelio klubo“ direktoriaus pareigas V.Užalinskas užėmė 2009–2014 metais. Vėliau įstaigai oficialiai vadovavo kiti asmenys, tačiau faktiniu vadovu toliau liko ir klubo ūkinę komercinę veiklą kontroliavo bei vykdė V.Užalinskas.

Tyrimo metu buvo tirta „Siaurojo geležinkelio klubo“ 2012–2018 metų ūkinė komercinė veikla.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėtu laikotarpiu V.Užalinskas galimai tyčia apgaulingai ir aplaidžiai tvarkė įstaigos buhalterinę apskaitą, pateikė neteisingus duomenis apie pajamas, pelną ir turtą, klastojo dokumentus. Manoma, kad tokiu būdu į valstybės biudžetą nebuvo sumokėta 12 tūkst. 735 eurai mokesčių.

Tyrėjų surinkti duomenys taip pat leidžia pagrįstai įtarti, kad V.Užalinskas, turėdamas savo žinioje grynuosius įstaigos pinigus, taip turėdamas teisę priimti sprendimus šio juridinio asmens vardu bei kontroliuoti jo veiklą, pasisavino savo žinioje buvusį didelės vertės svetimą, „Siaurojo geležinkelio klubo“ turtą – 208 tūkst. eurų.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro K.Greiciūno, policijos pareigūnams tiriant šešių metų „Siaurojo geležinkelio klubo“ veiklos laikotarpį, buvo atlikti sudėtingi ir ilgai trunkantys specialistų tyrimai, kruopščiai patikrinta daugybė klubo ūkinės komercinės veiklos dokumentų. Bylos medžiagą sudaro 9 tomai.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Kęstutis Greiciūnas.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius