-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 17 /15:27

Į pensiją išėjusiai garsiai sinoptikei T.Kempi dėl smurto prieš sutuoktinį gresia kalėjimas

Buvusi garsi sinoptikė Tatjana Kempi teisiama už smurtą prieš sutuoktinį. Moteris kaltės neneigia ir aiškina, kad nervinga tapo po sūnaus mirties, o prokurorė prašo teismo sinoptikei skirti dvejus metus laisvės atėmimo.
Tatjanos Kempi teismas
Tatjanos Kempi teismas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kadangi moteris kalta prisipažino, bausmė turi būti mažinama trečdaliu – iki metų ir keturių mėnesių.

Prokurorė Eglė Grigaitytė teigė, kad nors nukentėjęs sutuoktinis atleido, būtina atsižvelgti, kad moteris sistemingai smurtavo, baldais ir virtuvės įrankais smūgiavo į gyvybiškai svarbų organą – galvą, sukėlė pavojų nukentėjusiojo sveikatai ir gyvybei, be to, grasino nužudyti.

Kaltintoja taip pat atkreipė dėmesį, kad T.Kempi smurtavo vykstant ikiteisminiam tyrimui.

Mano sūnus mirė prieš dvejus metus, po to aš tapau tokia nervinga. Buvo laiko pagalvoti, supratau, kad būtų gerai nepatekti čia

Valstybinė teritorinė ligonių kasa šioje byloje yra pareiškusi beveik 700 eurų ieškinį už nukentėjusiojo gydymą.

Smurto artimoje aplinkoje bylą trečiadienį nagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas. Jis nuosprendį skelbs kitą savaitę, gegužės 26 dieną.

T.Kempi advokatas Aldevinas Švedas sakė, kad jo klientei negalima skirti terminuotos laisvės atėmimo bausmės, nes ji teisiama pirmą kartą. Jis siūlė nutraukti bylą šalims susitaikius.

T.Kempi pateikti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – nesunkaus sveikatos sutrikdymo, fizinio skausmo sukėlimo ir garsinimo nužudyti. Inkriminuoti aštuoni smurto atvejai.

Pagal prokuratūros kaltinamąjį aktą, moteris smurtavo būdama neblaivi, skirtingais atvejais jai buvo nustatyti įvairūs girtumai: 1,98 promilių, 2,13 promilių, 2,16 promilių, 1,41 promilių.

Moteris savo kaltę pripažino dėl visų jai pareikštų kaltinimų, tačiau tikino, kad buvo provokuojama sutuoktinio. T.Kempi teismo salėje viešai atsiprašė savo sutuoktinio ir sakė, kad prisimenanti tik vieną smurto atvejį, pastaruoju metu šlubuoja atmintis.

„Jūs visus nusikaltimus padarėte neblaivi“, – sakė teisėja Ingrida Mikužytė.

Prokuratūros duomenimis, smurtas vykdytas bute Vilniuje, Darbininkų gatvėje. Moteris vyrui smūgiavo keptuve į galvą, medine pjaustymo lentele, plaktuku į plaštaką, tuščiu šampano buteliu smogė į veidą. Nusikaltimo įrankiais taip pat tapo stalo koja ir metalinis virdulys.

Sutuoktinis dažniausiai būdavo užpuolamas, kai sėdėdavo ant sofos. Kartą jam buvo pagrasinta, kad bus užmuštas.

64 metų moterį į teismą atlydėjo policija, ji laikoma suimta.

„Mano sūnus mirė prieš dvejus metus, po to aš tapau tokia nervinga. Buvo laiko pagalvoti, supratau, kad būtų gerai nepatekti čia“, – žurnalistams sakė T.Kempi. Ji pasakojo, kad konflikto metu vyras negražiai kalbėjo, keikdavo necenzūriniais žodžiais. Konfliktai kildavo tada, kai vyras jai neleisdavo miegoti.

Į posėdį atvyko ir nukentėjusiuoju pripažintas sutuoktinis. Jis žurnalistams irgi minėjo po sūnaus mirties šeimoje kilusias problemas. Pora kartu gyveno 33 metus.

Prisistatydama teismui moteris sakė, kad 40 metu dirbo sinoptike, paskui išėjo į pensiją. Kadangi neužteko pinigų, įsidarbino valytoja.

Kadangi moteris kalta prisipažįsta, davė parodymus, teisme buvo taikomas taikomas sutrumpintas įrodymų tyrimas ir neapklausiami liudytojai, nukentėjusysis.

T.Kempi mano, kad jos elgesiui įtakos turėjo alkoholis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius