Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio Alytaus mero Č.Daugėlos byla perduodama išplėstinei teisėjų kolegijai

Aukščiausiasis Teismas antradienį nepaskelbė verdikto buvusio Alytaus mero Česlovo Daugėlos baudžiamojoje byloje – nuspręsta, kad šią bylą turi svarstyti išplėstinė septynių teisėjų kolegija.
Česlovas Daugėla
Česlovas Daugėla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Č.Daugėlos ir dar devynių nuteistųjų kasacinius skundus nagrinėjo trijų teisėjų kolegija. Ji nusprendė, kad tinkamas baudžiamojo įstatymo taikymas gali būti reikšmingas teismų praktikai, todėl byla perduodama septynių teisėjų kolegijai.

Pernai birželį Lietuvos apeliacinis teismas daugiau nei 2 tūkst. eurų iki 3 tūkst. 389 eurų sumažino baudą už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą stadiono byloje nuteistam Č.Daugėlai. Dėl turto iššvaistymo eksmeras lieka išteisintas, teismai nenustatė, kad Alytaus miesto savivaldybei būtų padaryta turtinės žalos.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tuometinį Alytaus miesto merą sulaikė 2010-ųjų rudenį, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Jis ir dar 12 tarnautojų bei verslininkų kaltinti turto iššvaistymu, piktnaudžiavimu tarnyba, dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu. Č.Daugėla ir kiti tarnautojai pripažinti kaltais dėl dokumentų klastojimo rengiant fiktyvius viešuosius pirkimus. Nuteistiesiems skirtos baudos, siekiančios nuo 1,5 iki 4,5 tūkst. eurų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Č.Daugėla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Č.Daugėla

Pasak Apeliacinio teismo, nors Č.Daugėla teigė dokumentų neklastojęs, kitiems jų klastoti ar naudoti nenurodęs, tačiau byloje esantys įrodymai liudija, jog meras žinojo, kad viešųjų pirkimų konkursai papildomiems Alytaus miesto stadiono rekonstrukcijos darbams ir ekranui pirkti ir įrengti bus vykdomi fiktyviai, iš anksto žinant konkurso rezultatus.

Pirmosios instancijos teismas yra nustatęs, kad viešieji pirkimai vykdyti atgaline data: pirma atlikti papildomi darbai ir pastatytas TV ekranas, tuomet organizuoti viešieji pirkimai šiems jau atliktiems darbams. Byloje yra duomenų, kad Č.Daugėla apie papildomų darbų atlikimą žinojo iki viešųjų pirkimų procedūros, jis apie tai kalbėjo su savivaldybės administracijos direktoriumi.

Byloje taip pat buvęs meras ir buvęs tarybos narys Dobilas Kurtinaitis yra nubaustas 3 tūkst. eurų bauda.

Kaltinimai buvo pateikti ir dviem juridiniams asmenis. Tačiau Č.Daugėlos šeimai priklausanti bendrovė „Kortas“, atlikusi stadiono rekonstrukciją, taip pat bendrovės „Dotronika“ ir „Elmonta“ buvo išteisintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius