Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijos teisėsaugos ieškotas moldavas bandė išvykti iš Lietuvos į Baltarusiją

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė maršrutiniu autobusu iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį moldavą. Jo pagal Europos arešto orderį ieškojo Čekijos teisėsaugininkai.
Medininkų pasienio kontrolės punktas
Medininkų pasienio kontrolės punktas / VSAT archyvo nuotr.

Antradienio vakarą Medininkų kontrolės punkte dirbę Padvarionių užkardos pasieniečiai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją maršrutiniu autobusu Vilnius–Minskas vykusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu paaiškėjo, kad nemalonumų su teisėsauga turi vienas iš autobuso keleivių. Duomenis apie užsienietį tikrinę pasieniečiai nustatė, kad 36-erių Moldovos piliečio pagal Europos arešto orderį ieškojo Čekijos teisėsaugininkai.

Moldavą pasieniečiai sulaikė ir pristatė į savo tarnybines patalpas. Čia jis buvo apklaustas ir kiek vėliau perduotas atvykusiems Vilniaus policijos pareigūnams.

Iš viso 2019 m. pasieniečiai sulaikė 2 422 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio teisėsauga.

Iš viso 2019 m. pasieniečiai sulaikė 2 422 asmenis, kurių ieškojo Lietuvos ir užsienio teisėsauga.

Daugiausiai ieškomųjų sulaikyta šalies oro uostuose – 1 910.

Pagal pilietybes daugiausiai VSAT pareigūnams įkliuvo Lietuvos piliečių – 2 169. Taip pat sulaikyti 139 Ukrainos, 27 Baltarusijos, 15 Rusijos, 12 Tadžikistano, 10 Kazachstano bei dar 16-os valstybių piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius