-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 26 /11:47

Dviejų krypčių chaosas Vilniaus–Kauno greitkelyje: kol bandyta patraukti eismą užblokavusi vilkiką, susidūrė dar du

Stiprus sniegas antradienį sukėlė daug chaoso keliuose – pranešama apie ant kelio užvirtusius medžius ir nesuvaldytus automobilius. Kelias Kaunas–Vilnius buvo sunkiai pravažiuojamas dėl į atitvarus atsitrenkusio vilkiko. Kol avarijos padariniai buvo likviduojami, visai netoliese, kitoje kelio pusėje (Vilnius–Kaunas), susidūrė dar du vilkikai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje: kryptimi nuo Kauno į Vilnių avariją patyręs vilkikas su puspriekabe. / Facebook/Kur stovi policija Kaune grupės nuotr.

9 val. 29 min. pranešta, kad vilkikas su priekaba kelyje A1, maždaug 5 km atstumu nuo Elektrėnų Vilniaus kryptimi vilkikas atsitrenkė į atitvarus.

Po avarijos sunkiasvorė transporto priemonė liko stovėti blokuodama visą eismą.

Šioje vietoje dirbo policijos pareigūnai, jie reguliavo eismą ir nukreipė automobilius kitu maršrutu.

15min žiniomis, šios avarijos padariniai jau likviduoti, vilkikas patrauktas. Tiesa, eismo informacinės sistemos „Waze“ duomenys vidurdienį rodė, kad maždaug 10 kilometrų ilgio greitkelio ruože tarp Elektrėnų ir Vievio yra susidariusi spūstis, į kurią patekusios transporto priemonės judėjo vidutiniu 5–10 kilometrų per valandą greičiu.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje
Kadras iš filmuotos medžiagos/Įvykio vietoje

11 val. 09 min. pranešta apie avariją važiuojant link Vievio nuo Vilniaus – čia susidūrė du vilkikai. Eismas taip pat apsunkintas.

Kaip BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, po devintos valandos į kelio atitvarus maždaug penki kilometrai už Elektrėnų atsitrenkė Vilniaus kryptimi važiavęs vilkikas ir užblokavo eismą.

Pasak jos, pareigūnai yra nuvykę į įvykio vietą ir reguliuoja eismą, nukentėjusiųjų nėra.

Kiek po vienuoliktos valandos policija sulaukė pranešimo, kad netoli Vievio susidūrė du Kauno kryptimi važiavę vilkikai. Šiame įvykyje taip pat niekas nenukentėjo, tačiau sutriko eismas.

„Ten irgi spūstys, ten pareigūnai yra, jie reguliuoja eismą ir nukreipia pagal galimybes į aplinkkelį“, – priešpiet sakė J.Samorokovskaja.

Programėlės „Waze“ atvaizdas/Eismas ties avarijų vietomis
Programėlės „Waze“ atvaizdas/Eismas ties avarijų vietomis

Ant kelio virsta medžiai

Į Lietuvą antradienio naktį atslinkus stipriam snygiui ugniagesiai jau daugiau kaip 40 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių, du teko traukti nuo automobilių.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė, iki vidurnakčio gauti keturi pranešimai, po vidurnakčio – dar 37. Be to, dar apie dešimtyje vietų ugniagesiai dirba šiuo metu ir jie į šią statistiką kol kas neįtraukti.

„Jeigu naktį tai buvo Druskininkų, Alytaus, Birštono (savivaldybėse), pora atvejų Kaune, tai rytiniai išvažiavimai yra Vilniaus regiono: Vilniaus miestas, rajonas. Alytus, Varėna irgi išlieka“, – sakė PAGD atstovė.

Vilniuje, Architektų gatvėje, ant automobilio buvo užkritusi didelė pušies šaka. Volungės gatvėje ugniagesiai taip pat traukė ant automobilio užvirtusį medį. Alytaus rajone, Punios seniūnijoje, medį teko traukti nuo elektros laidų.

Miestuose ir keliuose dalį darbų atlieka ir kitos tarnybos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienį Lietuvoje bus debesuota, prognozuojami krituliai, daug kur smarkus sniegas, daugiausia rytų ir vidurio Lietuvoje. Daugelyje rajonų pūga, plikledis. Vėjas šiaurės vakarų, 8–13 m/s, daug kur gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra sieks nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį snigs, šiaurės rytinėje pusėje smarkiai, daug kur kils pūga. Dieną snigs silpniau. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 9–14 m/s, naktį daug kur gūsiai 15–19 m/s.

Temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos, dieną – nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius