Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cigaretes iš Baltarusijos kontrabandininkai per ežerą atsitempė lynu (nuotraukos)

Į pasieniečių pasalą pateko du kontrabandininkai, kurie nuošalioje ir sunkiai prieinamoje Ignalinos rajono ežero pakrantėje sumanė iš Baltarusijos vandeniu atsitempti rūkalų krovinį.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vėlai vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ties Ignalinos rajone esančiu Apvardų ežeru, netoli Mažviliškės kaimo, surengė pasalą.

VSAT pareigūnai turėjo žinių, kad šioje sunkiai prieinamoje vietovėje gali būti bandoma gabenti kontrabandą. Apvardų ežero krantas Lietuvos pusėje yra supamas pelkių, čia pat pakrantę užstoja miško masyvas. Didžioji dalis vandens telkinio, kuriuo eina valstybės siena, priklauso Lietuvai, mažesnioji dalis – Baltarusijai.

Netrukus pasaloje buvę pasieniečiai užfiksavo ežeru iš Baltarusijos pusės tamsoje atplaukiančią kanoją. Lietuvos krante pastebėti du asmenys, o už puskilometrio nuo kranto – mikroautobusas Volkswagen Transporter.

Kanoja plaukęs asmuo kirto sienos liniją, prisiartino prie Lietuvos kranto ir perdavė lyno galą čia laukusiems asmenims. Tuomet tiesdamas ant vandens ilgą lyną kanojininkas skubiai nuplaukė į Baltarusijos pusę.

Įvykius pakrantėje fiksavę pasieniečiai netrukus pamatė, kaip abu asmenys į Lietuvos krantą lynu per vandenį tempia tris didžiulius paketus. Buvo aišku, kad jie grįžus kanojininkui prie kito lyno galo buvo pririšti Baltarusijos krante.

Maždaug pusę valandos besiplūkusių kontrabandininkų triūsas nuėjo veltui – kai tik jie atsitempė pririštą krovinį, abu vyrus su įkalčiais užklupo ir sulaikė iš pasalos pakilę specialiojo pasieniečių būrio pareigūnai.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra Visagino gyventojai, 32 ir 37 metų. Abu vyrai maždaug pusės kilometro ilgio lynu per Apvardų ežerą iš Baltarusijos atsitempė 12 cigarečių „Minsk“ dėžių, iš viso 6 tūkst. pakelių su baltarusiškomis banderolėmis.

Kontrabandininkų sėbrai Baltarusijoje rūkalų dėžes buvo sandariai apvynioję juoda polietileno plėvele bei lipnia juosta ir tarpusavyje sujungę į tris didelius paketus. Prie kiekvieno iš jų buvo pritvirtintos paminkštintos savadarbės petnešos, kad krovinį Lietuvos pusėje būtų patogiau ir greičiau nešti į už puskilometrio paliktą mikroautobusą.

Apie įvykį Ignalinos pasieniečiai iškart informavo ir kolegas iš Polocko būrio Baltarusijoje. Sulaikytus visaginiečius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Lietuvos krante buvęs mikroautobusas, cigarečių krovinys ir lynas saugomi VSAT Ignalinos rinktinėje.

Dėl kontrabandos šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius