Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„CityBee“ vairuotojos anomalija: nieko „negėrė“, bet po avarijos girtėjo policijos akyse

Naktį Vilniuje dužo dar vienas trumpalaikės transporto nuomos automobilis. Iš pradžių pranešta, kad kliuvo ir medžiui, netrukus patikslinta, kad stulpui. Avarijos vietoje, rodės, vyksta anomalijos. Tačiau mistikos apraiškos netrukus išsisklaidė, liko tik dar vienas banalus siužetas apie apsvaigusią „CityBee“ vairuotoją ir avarijoje galvą susitrenkusį jaunuolį.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: „CityBee“ automobiliai į avarijas patenka dažniau, nei norėtų jų nuomotojai. Nuomininkus griežtos sankcijos sudrausmina ne visuomet. / 15min archyvo nuotr.

Pirminis pranešimas apie šį eismo įvykį sostinės pareigūnus pasiekė gilią naktį iš antradienio į trečiadienį, 3.45 val.

Pagal pirminę informaciją, Vaidilutės gatvėje (Antakalnio sen., prestižiniame rajone ties Valakupių paplūdimiais), į medį atsitrenkė automobilis.

Kaip 15min sužinojo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyryje, į nurodytą vietą netrukus atvykę patruliai pamatė į gatvės apšvietimo stulpą įsirėžusį trumpalaikės nuomos įmonės automobilį „Volkswagen Golf“. Šalia buvo keturi panašaus amžiaus jaunuoliai (gimę 2000–2001 metais) – dvi merginos ir du vaikinai.

Po pirmo merginos pūtimo matuoklis parodė mažiau nei promilę, po antro – daugiau.

Vienam iš jų prireikė greitosios medicinos pagalbos – dėl veido sumušimo ir žaizdos vaikinas (gim. 2001 m.) išvežtas į ligoninę.
Viena avarijos vietoje buvusių merginų prisipažino, kad sėdėjo prie „CityBee“ mašinos vairo, pakeliui namo jos nesuvaldė slidžiame kelyje ir rėžėsi į stulpą.

Vieno policininko paklausta, ar vartojo alkoholinius gėrimus, vairuotoja, gimusi 2000 m., atsakė, kad ne.

Pasakymą reikėjo užtvirtinti ir objektyviais duomenimis, tad patruliai pasiūlė merginai pasitikrinti blaivumą.

Mistika – alkoholio matuoklis parodė 0,96 promilės.

Pagal galiojančią tvarką, padaryta 15 minučių pertraukėlė, po kurios merginai suteiktas antras bandymas pūsti į matuoklį.

Antrasis pūtimas parodė, kad „nieko nevartojusi“ vairuotoja girtėja pareigūnų akyse – 1,05 promilės (lengvą girtumą) fiksavusi pažeidėja nutarė nieko nebekvailinti ir prisipažinti, jog maždaug prieš 40 minučių išgėrė vieną buteliuką sidro.

Tikėtina, kad per avariją nukentėjęs vaikinas, kuris išleistas gydytis į namus, nepatyrė tokių rimtų sužalojimų, dėl kurių „CityBee“ vairuotojos atžvilgiu reikėtų kelti baudžiamąją bylą. Tad jai tikriausiai gresia tik administracinio nusižengimo nuobauda ir sankcijos už automobilio nuomos sąlygų sulaužymą, kuomet sėdo prie vairo apsvaigusi (kliento sutartis su „CityBee“ numato už tai baudą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius