-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

COVID-19 susirgęs vilnietis nuėjo į parduotuvę, vaikščiojo be kaukės: gresia teistumas

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas koronavirusu sergantį ir saviizoliacijos nesilaikiusį vilnietį pripažinti kaltu dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo (pagal Baudžiamojo kodekso 277 str. 1 d.).
Santarų klinikų priėmimo skyrius
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas sausio 14 d. gavus informacijos, kad vyras, manoma, žinodamas, jog serga COVID-19 virusu ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų įspėtas apie privalomąją saviizoliaciją, lankėsi viename prekybos centre Vilniuje, praneša prokuratūra.

41-erių metų sostinės gyventojas taip pat, įtariama, nesilaikė įpareigojimo karantino metu viešose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, taip sukeldamas pavojų kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga užkrečiamąja liga.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus VPK Trečiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras. Prokuroro pareiškimas dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu perduotas Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimus ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, jeigu dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius