Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Grybauskaitė yra atleidusi ne vieną teisėją – prisivairavusios alytiškės laukia G.Nausėdos verdiktas

Dėl nusikalstamai neatsakingo poelgio per Kūčias kelyje alytiškei teisėjai Vaidutei Stangvilienei ne tik pačiai gresia teistumas, bet ir atleidimas iš darbo. Spręsti teisėjų likimus – šalies vadovo reikalas.
Dėl nusikalstamos nesėkmės kelyje alytiškei teisėjai gresia ir teistumas, ir atleidimas iš darbo.
Dėl nusikalstamos nesėkmės kelyje alytiškei teisėjai gresia ir teistumas, ir atleidimas iš darbo. / 15min nuotraukų koliažas

Kaip išvakarėse skelbė Policijos departamentas (PD), gruodžio 24 d. apie 14 val. Alytuje, Ligoninės g., automobilis „Nissan Primera“ vairuojamas neblaivios (2,44 prom. alkoholio) Alytaus apylinkės teismo teisėjos, aikštelėje kliudė kitą stovintį automobilį „VW Golf“.

Gruodžio 25-ąją aiškėja teisininkės tapatybė, kai kurios sulaikymo aplinkybės, o tuo pačiu ir niūrios šios teisininkės profesinės perspektyvos.

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas šiandieną papildomai informavo, kad įkliuvusi teisėja yra gimusi 1960 m.

Pagal viešai skelbiamas Temidės tarnų biografijas šių duomenų pakanka identifikuoti, kad rimtų nemalonumų su teisėsauga dabar turi ilgametė Alytaus teisėja Vaidutė Stangvilienė.

O nemalonumai išties rimti: dėl šiurkštaus visuomenės normų pažeidimo, nors ir ne darbo metu, teisėjai gresia atleidimas iš tarnybos.

15min primena, kad dešimtmetį pareigas ėjusi kadencijas baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė dėl teisėjo vardo pažeminimo yra atleidusi daugiau nei dvi dešimtis Temidės tarnų (žr. susijusius straipsnius). Vairavimas neblaiviems – ne svetima nuodėmė teisėjams, daliai teisininkų nusivilkti garbingas mantijas teko būtent dėl šios priežasties.

Vairavimas neblaiviems – ne svetima nuodėmė ir teisėjams: daliai teisininkų nusivilkti garbingas mantijas per pastarąjį dešimtmetį teko būtent dėl šios priežasties.

Panašu, kad bent kol kas V.Stangvilienė bent šiokiomis tokiomis privilegijomis naudojasi. Dauguma itin girtų vairuotojų po sulaikymo atsiduria už grotų, tuo metu šiai alytiškei areštinės išmėginti neteko. Alytaus policininkai neslepia, kad teisėja sulaikyta nebuvo.

Vis dėlto PD atstovų pranešime trečiadienį pabrėžiama, jog nepaisant teisėjų turimos neliečiamybės, V.Stangvilienė netrukus po įvykio buvo apklausta.

Alytaus VPK turimais duomenimis, eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Vairuotojų, įskaitant teisėjų, atsakomybė už vairavimą labai neblaiviam numatyta Baudžiamojo kodekso 281-1 straipsnyje „Transporto priemonių vairavimas, kai vairuoja neblaivus asmuo.“

Suprasti akimirksniu

  • Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų, rašoma BK.

Teisėjos bylą nagrinės kolegos kitame teisme.

Panašu, kad tuos kolegas Alytaus teisėja netrukus gali vadinti buvusiais, nes vertinti teisėjų amoralius poelgius ir reikalui esant juos atleisti iš darbo – naujojo prezidento Gitano Nausėdos prerogatyva.

Dėl teisėjų atleidimo Prezidentūrai pataria Teisėjų tarybos nariai. Šalies vadovui šia savo teise ir pareiga jau teko pasinaudoti, tačiau nė vieno teisėjo atleidimas nebuvo susijęs su tokiu banaliu paslydimu, kaip mėginimas vairuoti transporto priemones neblaiviam.

Skelbiama Vaidutės Stangvilienės biografija

Gimimo metai ir vieta: 1960 m., Alytaus r.

Išsilavinimas: 1983 m. Vilniaus universitetas. Teisininko kvalifikacija

Teisinio darbo patirtis:

1983-08–1984-12 Radviliškio rajono prokuratūra, prokuroro padėjėja

1985-01–1993-08 Šiaulių miesto prokuratūra, prokuroro padėjėja

1993-08–1994-05 Alytaus rajono prokuratūra, prokuroro padėjėja

Nuo 1994-05 iki šiol teisėja V.Stangvilienė dirbo Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmuose (iki 2017-12-31 įstaiga vadinosi Alytaus rajono apylinkės teismu).

Kalbos: rusų, anglų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius