Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 02 10 /14:25

Mykolo ieškoma beveik savaitę: net jei dronai dūžta – rankos nenusvyra

Vilniuje praėjusį šeštadienį dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieškos tęsiasi jau šeštą dieną. Pirmosiomis paieškų dienomis pavyko rasti nemažai vaikino asmeninių daiktų, bet kitomis dienomis paieškos buvo bergždžios. Tačiau žmonės nepasiduoda, savanoriai renkasi jau ir iš kitų miestų – prisijungė kauniečiai, alytiškiai, Dzūkijos gyventojai. Jungiasi ir žmonės, galintys padėti su specialia, paieškoms tinkama įranga.
Mykolo Davidonio paieška
Ieškomas Mykolas Davidonis / BNS, asmeninio archyvo nuotr.

„Kaip ir kiekvieną dieną, lenkiu žemai galvą prieš tuos, kurie aukoja ne tik savo laiką, bet ir dronus, jų yra ir paskendusių ir sulūžusių, bet tos pastangos ne veltui, dirbame visi dėl vieno bendro tikslo – surasti Mykolą“, – feisbuke pabrėžė viena iš paieškos koordinatorių Danguolė K.

Ji pridūrė besidalijanti „šios dienos mūsų Vilniaus ir Kauno eskadrilės praradimais ir atradimais.“

Paieška sukoncentruota ties Nerimi

Paieškose nuo ryto iki nakties dalyvaujantis Mykolo tėvas Mindaugas ketvirtadienio vakarą pranešė, kad penktadienį didžiausias dėmesys bus skirtas paieškai Neryje ir pakrantėse. Penktadienį paieškos sukoncentruotos Neryje ir jos pakrantėse nuo Žvėryno link Grigiškių.

Paieška vykdoma pagal specialių žemėlapį, jame nurodyti maršrutai driekiasi palei Vingio parką, Vilkpėdę, taip pat už parduotuvės „Depo“, esančios netoli Gariūnų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos poskyris BNS informavo, kad prieš paiešką Neryje tęsia Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6 komandos du ekipažai su dviem gelbėjimo valtimis ir įranga. Iš Kauno po pietų vėl atvyks privatus kinologas su šunimi.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad jokios naujos informacijos policija neturi, paieškos veiksmai tęsiami toliau.

„Facebook“ grupėje „Mykolo paieška“ pasigirdo ne vienas komentaras, siūlantis tikrinti nebe upę ar jos pakrantes, o šulinius ar giluminius konteinerius – kol kas, kaip teigiama, šios vietos tikrintos dar nebuvo.

Žmonės skirstosi internetiniame žemėlapyje sužymėtais segmentais ir, kad paieškos būtų efektyvios, lankosi ten, kur yra pasižymėję.

Grupėje vis dedamos ir Mykolo bei jo drabužių, kuriais buvo apsirengęs, nuotraukos, kurias pravartu turėti paieškose dalyvaujantiems asmenims, aprašoma jo išvaizda:

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Mėlyni batai, kuriais avėjo dingęs Mykolas
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Mėlyni batai, kuriais avėjo dingęs Mykolas
  • Liekno kūno sudėjimo, apie 65 kg svorio, 178 cm ūgio;
  • Šviesių garbanotų plaukų;
  • Dėvėjo juodai (tamsiai mėlynai) ir žaliai dryžuotą megztinį;
  • Avėjo mėlynus batus aukštesniu auliuku.

Primenama, kad savanoriams dalyvaujant paieškose verta atsižvelgti ir į savo aprangą, avalynę, fizinį pasiruošimą. Pastebima ir tai, jog nevalia vieniems vykti į nesaugias, atokias vietas. Primygtinai rekomenduojama su savimi turėti šviesos šaltinį, jei įmanoma – ir žiūronus.

Patariama aptikus įkalčių neliesti jų plikomis rankomis, iškart pranešti koordinatoriams bei skambinti bendruoju pagalbos numeriu 112.

Galiausiai, jei pavyktų rasti Mykolą, taip pat rekomenduojama pirmiausia skambinti 112, o vėliau ir koordinatoriams.

Dingęs Mykolas Davidonis vilkėjo šiuo megztiniu
Dingęs Mykolas Davidonis vilkėjo šiuo megztiniu

Gelbėtojai iš kitų miestų

Paieškų operacija prasiplėtė į kitus miestus – 15-mečio Mykolo ieškoma ne tik sostinėje, bet ir Elektrėnų savivaldybėje, Kaune.

Dingusio berniuko toliau ieškoma valtimis, prisijungė dronai, ketvirtadienį atvyko ir specialistai iš Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos.

Ketvirtadienį buvo žvalgomas ir upės dugnas.

Dingusiojo nuo pat pradžių ieško ne tik šeima, bičiuliai ir policija – artimiesiems bei teisėsaugininkams talkina šimtai kitų tarnybų atstovų bei paprastų, Mykolo net nepažįstančių, tačiau neabejingų žmonių. Į paieškas įsitraukę profesionalūs ugniagesiai gelbėtojai ir narai, kinologai su šunimis, taip pat Lietuvos Raudonojo Kryžiaus, Žirmūnų socialinių paslaugų centro bei kitų organizacijų atstovai.

Mįslingas dingimas

Šeštadienį po draugo gimtadienio su kitais draugais paskutinį gyvą kontaktą Mykolas turėjo apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Maždaug po pusvalandžio bendravo su draugu. Šis teigė, jog pokalbio metu Mykolas paminėjo nesiorientuojantis, kur esantis.

Turimais duomenimis, tą pačią dieną, 16.10 val., paauglys išlipo iš 4 troleibuso centre, Kražių stotelėje, ir nuėjo link Neries upės, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Per paieškas Vilniuje prie Žirmūnų tilto iki šiol rasti įvairūs vaikino daiktai – striukė, kuprinė, telefonas, banko kortelė, ausinės.

Dingusiojo paieškai yra sukurtas specialus „Facebook“ profilis bei interaktyvus paieškos veiksmų bei rezultatų žemėlapis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius