Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degė gyvenamas kultūros paveldas: buvusiame Šlapaberžės dvare per gaisrą buvo 4 žmonės

Savaitgalį gaisruose žuvo trys žmonės, dar aštuoni apdegė gesindami liepsnas, praėjusias tris paras pirmadienį reziumuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje Kėdainių rajone / PAGD nuotr.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 138 gaisrų ir atliko 56 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu žuvo 3 žmonės, 8 buvo traumuoti. Penktadienį apie 21 val. buvo pranešta apie gaisrą Trakų rajone, Plomėnų kaime. Ugniagesiai buvo informuoti, kad dega gyvenamasis namas, o viduje gali būti žmonių. Jiems atvykus, medinis namas jau buvo apimtas liepsnų. Jas apmalšinę ugniagesiai viduje rado dviejų žmonių kūnus. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo. Įvykis tiriamas.

Šeštadienį, 14.17 val., Telšių rajone, Luokės seniūnijoje, Viekšnalių kaime, iš gyvenamojo namo veržėsi dūmai. Antrajame aukšte degė lova. Iš namo ugniagesiai išnešė vyrą be sąmonės ir gaivino jį, kol atvyko greitoji pagalba. Medikai išvežė jį į ligoninę, tačiau ligoninės priimamajame buvo konstatuota vyro mirtis. Į ligoninę taip pat buvo nuvežtas ir kitas vyras, kuris apsinuodijo smalkėmis. Gaisro metu apdegė baldai ir namų apyvokos daiktai. Gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį anksti rytą gaisras kilo gyvenamajame name Panevėžyje, Žalgirio gatvėje. Su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėję į vidų ugniagesiai rado sąmoningą vyrą, kurį išnešė į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams. Įtariant, kad jis apsinuodijo degimo produktais, vyras išvežtas į gydymo įstaigą. Gaisro metu apdegė dalis grindų. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Tą pačią dieną, 10.45 val., Šiauliuose, Radviliškio gatvėje, degė mūrinis garažas. Iki atvykstant ugniagesiams gaisrą gesinęs garažo savininkas patyrė plaštakos nudegimus. Jam medicinos pagalba suteikta vietoje. Gaisro metu apdegė elektros instaliacijos laidai.

Apie 18 val. dar vienas garažas degė Tauragės rajone, Butkelių kaime. Atvykus ugniagesiams, garaže kilusį gaisrą jau gesino savininkas. Gaisro metu jis apdegė rankas ir po medikų apžiūros buvo išvežtas į ligoninę. Ugniagesiai iš garažo išstūmė automobilį „Subaru Forester“. Garažo duobėje degė eksploataciniai skysčiai, išbėgę iš automobilio.

Utenoje, S.Daukanto g., gyvenamajame name degė vonios patalpa. Gaisro metu namo savininkė apdegė veidą.

Šeštadienį, 7.23 val., Utenoje, S.Daukanto g., gyvenamajame name degė vonios patalpa. Gaisro metu namo savininkė apdegė veidą. Greitosios pagalbos medikai pirmąją pagalbą jai suteikė vietoje. Moteris į gydymo įstaigą vykti atsisakė. Autonominio dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Sekmadienį, 8.21 val., Kėdainių rajone, Dotnuvos seniūnijoje, Šlapaberžės kaime, degė dviejų aukštų gyvenamasis pastatas, buvęs Šlapaberžės dvaras. Namas yra kultūros paveldas. Atvykus ugniagesiams, iš po namo pastogės veržėsi dūmai, atvira liepsna degė laiptinės siena antrajame aukšte. Greitosios pagalbos medikai į ligoninę išvežė dūmais apsinuodijusį vyrą. Trys gyventojai iš pastato evakavosi patys iki atvykstant ugniagesiams. Gaisro metu sudegė 500 kv. m stogo, antrajame aukšte išdegė 100 kv. m laiptinės ir kambariukų. Įvykis tiriamas.

10.50 val., Vilniuje, D.Gerbutavičiaus gatvėje, iš daugiabučio namo šeštojo aukšto veržėsi dūmai. Gaisras kilo buto virtuvėje. Iš buto ugniagesiai išvedė sąmoningą vyrą ir perdavė jį greitosios pagalbos medikams. Dėl apsinuodijimo dūmais jis buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu virtuvėje apdegė baldai, gartraukis, elektros instaliacija.

15.27 val. Kaune, Palemono gatvėje, atvira liepsna degė medinis sandėliukas. Iki atvykstant ugniagesiams vyras apdegė rankas ir veidą. Greitosios pagalbos medikai pagalbą jam suteikė vietoje. Gaisro metu sandėliukas sudegė, ugniagesiai išsaugojo šalia stovėjusį ūkinį pastatą.

Sekmadienį pavakary buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Prieplaukos krantinėje, moteris su snieglente atsitrenkė į medinį suoliuką ir įstrigo jos koja. Atvykę ugniagesiai su grandininiu pjūklu ir laužtuvu jos koją ištraukė. Moteris perduota greitosios pagalbos medikams.

Šiaulių rajone, Vinkšnėnų kaime, po eismo įvykio su sniego motociklu gelbėtojams reikėjo pargabenti nukentėjusįjį.

17.13 val. gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Vinkšnėnų kaime, po eismo įvykio su sniego motociklu reikia pargabenti nukentėjusįjį. Ugniagesiai vyrą užkėlė ant gelbėjimo rogių ir pargabeno iki greitosios medicinos pagalbos automobilio.

Pirmadienio naktį, 00.55 val., pranešta, kad Vilniuje, Minties ir Šilo gatvių sankryžoje, susidūrė autobusas ir lengvasis automobilis, pastarajame yra prispaustų žmonių. Iš lengvojo automobilio „Toyota Prius“ ugniagesiai ištraukė keleivį be sąmonės ir vairuotoją. Abu vyrai buvo perduoti medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius