Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 27 /2020 12 28

Melagingai grasinta susprogdinti Kauno „Akropolį“: skambinta iš užsienio, paleistas įrašas su pakeistu balsu

Sekmadienio pavakarę Kauno „Akropoliui“ gavus pranešimą apie prekybos centre galimai paslėptus sprogmenis policija evakavo pastatą, tačiau „Aro“ pareigūnams patikrinus patalpas, sprogmenų nebuvo rasta.
Kauno „Akropolis“
Kauno „Akropolis“ / Kauno „Akropolio“ nuotr.

„Dėl melagingo pranešimo pradėtas tyrimas“ – BNS informavo Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Jos teigimu, pranešimas apie menamus sprogmenis gautas apie 18 val., „Aro“ pareigūnai atvyko apie 19.30 val., o apžiūrą baigė po 20 valandos. Pranešta, kad dviejų valandų laikotarpyje įvyks sprogimas.

Kaip patikslina Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, skambinta iš ne Lietuvoje registruoto numerio, paskambinus paleistas įrašas su pakeistu lietuvišku balsu, kuris pasakė, kad yra užminuotas „Akropolis“ ir sprogs po 2 valandų.

Anot Kauno „Akropolio“ valdytojos Brigitos Levenauskienės, iš pastato buvo evakuoti parduotuvių lankytojai, darbuotojai bei centro administracijos darbuotojai. Ugniagesių gelbėtojų žiniomis, iš prekybos centro evakuota apie 100 žmonių.

Įvestas planas „Skydas“.

Patikrinimo metu sprogmenų nerasta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo sunaikinti ar sugadinti turtą bei melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius