Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl buvusio UAB „Mažeikių vandenys“ vadovo papirkimo nuteisti verslininkai ir įmonės

Telšių apylinkės teismas išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl buvusio UAB „Mažeikių vandenys“ vadovo papirkimo kaltais pripažino dvejų įmonių vadovus ir du juridinius asmenis – uždarąsias akcines bendroves „Orlis“ ir „Techsis“.
Specialųjų tyrimų tarnyba
Specialųjų tyrimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vienam verslo atstovui Kęstučiui Surdokui už buvusio UAB „Mažeikių vandenys“ vadovo Vytauto Mažeikio papirkimą skirta 7 532 eurų dydžio bauda, o kitas – dviejų įmonių akcininkas Algirdas Birkantas privalės sumokėti 13 181 euro dydžio baudą.

Be to, po 15 064 eurų dydžio baudas privalės sumokėti ir minėti A.Birkantui priklausantys juridiniai asmenys – dvi uždarosios akcinės bendrovės, kurių naudai buvo veikiama.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai nustatė, kad minėti įmonių atstovai davė kyšius buvusiam UAB „Mažeikių vandenys“ direktoriui V.Mažeikiui už tai, kad įmonės laimėtų bendrovės „Mažeikių vandenys“ organizuojamus viešuosius pirkimus.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

Be to, STT Šiaulių valdybos pareigūnai šiuo metu tęsia dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos bendrovės „Mažeikių vandenys“, kurios steigėja – Mažeikių rajono savivaldybė.

Kitoje baudžiamojoje byloje 2019 m. sausio 16 d. Šiaulių apygardos teismas buvusį UAB „Mažeikių vandenys“ direktorių V.Mažeikį jau yra pripažinęs kaltu dėl kyšininkavimo. Jam buvo skirta 16 947 eurų bauda. Taip pat iš jo buvo konfiskuoti kaip kyšiai gauti pinigai (14 900 eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius