Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kyšio istorijos darbo ir šeimos netekęs Druskininkų aplinkosaugininkas lieka nuteistas

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas, atmetęs apeliacinius skundus, paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo kaltu dėl kyšininkavimo pripažintas Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Alytaus valdybos Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Žydrūnas Navickas. Jam skirta 14 800 eurų bauda, taip pat atimta teisė 4 metus dirbti valstybės tarnyboje.
Kaltinamasis teisme
Kaltinamasis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai atlikę ikiteisminį tyrimą nustatė, kad aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas reikalavo didesnio nei 2,5 tūkst. eurų vertės kyšio iš privataus juridinio asmens vadovo ir dalį kyšio priėmė.

Šiemet vasarį pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliavo bei kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuosprendis įsiteisėjo, jis gali būti skundžiamas kasacine tvarka, informuoja STT.

15min jau anksčiau rašė, kad bylos duomenimis, dabar jau buvęs aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas provokavo duoti ir reikalavo kyšio iš Druskininkuose veikiančios MB „Domkasta“, kuri neregistruota kaip atliekų tvarkytoja, vadovo Domo Marcinkevičiaus. Už kyšį jis žadėjo padėti išvengti administracinės atsakomybės ir ekonominių sankcijų, kurios grėsė už neišrūšiuotų mišrių statybinių atliekų išvežimą ir išpylimą ant žemės grunto (reikėjo priduoti atliekų tvarkytojui).

„Kas tau geriau, įrankiais ar pinigais?“ – tokiais žodžiais Ž.Navickas pasiūlė verslininkui išvengti atsakomybės.

Aplinkos apsaugos vyriausiasis specialistas kaip kyšio pareikalavo iš D.Marcinkevičiaus didesnės nei 2,5 tūkst. eurų vertės įrankio – statybinio lazerio.

Vėliau, įmonės vadovui atsisakius tokį prietaisą nupirkti, Ž.Navickas pareikalavo 2 tūkst. eurų kyšio ir dalį šio kyšio – 1,5 tūkst. eurų – priėmė.

„Velniukas sėdėjo ant peties man. Kai susitikome ir nuvažiavome į mišką, įtariau, kad kažkas ne taip. Jaučiau, kad seka mane. Pamaniau, kad reikia atsikratyti tais pinigais. Surišau gumele tuos pinigus ir išmečiau miške per langą. Net neskaičiavau, kiek ten jų. Išmetęs grįžau namo. Pareigūnai sulėkė gal po 5 minučių. Pats nebuvau grįžęs tų pinigų, net į tą pusę nežiūrėjau. Pareigūnams iškart pasakiau, kad tų pinigų neturiu. Jie paprašė parodyti seifą, ginklus.

Labai blogai vertinu savo veiklą. Šeima iširo, turėjau pas tėvus išvažiuoti – juos prižiūriu, likau be darbo. 4 mėnesiai be darbo esu. Jokių pajamų šiuo metu negaunu. Labai gailiuosi dėl to, ką padariau“, – teisme anksčiau pasakojo Ž.Navickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius