Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl neatsargumo du savo vaikus pražudžiusi kaunietė laisvės neišsikovojo

Penktadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nutartį, kuria buvo atmestas Vidos Burdukaitės skundas dėl Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2019 m. rugpjūčio 6 d. nuosprendžio baudžiamojoje byloje.
Kaltinamoji teisme
Kaltinamoji teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Gaisras Ugnis

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai rugpjūčio 6 d. nuosprendžiu realia pusantrų metų laisvės atėmimo bausme nuteisė kaunietę V.Burdukaitę, kuri dėl neatsargumo atėmė savo dviejų mažamečių vaikų gyvybes.

Nuteistoji nuosprendį apskundė Kauno apygardos teismui ir prašė jį pakeisti: pripažinti atsakomybę lengvinančia aplinkybe prisipažinimą padarius nusikalstamą veiką ir nuoširdų gailėjimąsi, paskirti švelnesnę bausmę ir bausmės vykdymą atidėti.

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi apeliacinį skundą konstatavo, kad apylinkės teismas, skirdamas bausmes, atsižvelgė į visus baudžiamajame įstatyme nustatytus reikalavimus ir nėra jokio įstatyminio pagrindo nuteistajai skirti kitą švelnesnę bausmės rūšį už padarytas nusikalstamas veikas ar sumažinti paskirtos bausmės dydį, taip pat nėra pagrindo atidėti bausmės vykdymą.

Be to, teisėjų kolegija pažymėjo, kad apylinkės teismas pagrįstai nenustatė nuoširdaus apeliantės gailėjimosi.

Kolegija padarė išvadą, kad Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, todėl jį keisti apeliaciniame skunde išdėstytais motyvais nėra objektyvaus pagrindo, nuteistosios apeliacinį skundą atmetė, praneša Kauno apygardos teismas.

15min primena, kad pirmosios instancijos teismas padarė išvadą, jog mažamečiai brolis ir sesuo savo namuose Kaune, Tunelio g., buvo palikti vieni užrakinti, su grotuotais langais name ir jo viduje smilkstančia, įkaitusia krosnimi.

Vaikai buvo palikti be suaugusiųjų priežiūros ir galimybės patiems iš namų ištrūkti gyviems, nes motina, išeidama iš namų, nepaliko nuo durų rakto ir apie vienus paliktus vaikus niekam nepasakė. Toks motinos elgesys sukėlė negrįžtamus padarinius − dėl nusikalstamo nerūpestingumo atimtos gyvybės dviem mažamečiams vaikams.

Daugiau nei 100 puslapių apimties nuosprendyje pažymima, kad nors kaltinamoji teisiamojo posėdžio metu pripažino savo kaltę ir dėl įvykusios tragedijos gailėjosi, tačiau nėra pagrindo konstatuoti, kad V.Burdukaitė nuoširdžiai gailėjosi padariusi nusikaltimą.

VIDEO: Teisėja paaiškino sprendimo motyvus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius