Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl po sunkvežimio ratais žuvusios vienuolikmetės dviratininkės nuteista jos trenerė

Alytaus apylinkės teismas buvusią dviračių sporto trenerę Gintarę Petraškienę ketvirtadienį pripažinta kalta dėl vienuolikametės ugdytinės žūties.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Alytaus VPK nuotr.

Teismas moteriai paskyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Jai taip pat trejiems metams uždrausta treniruoti nepilnamečius.

Tragiška avarija įvyko 2014 metų gegužės 29 dieną Alytuje, Dainų slėnio teritorijoje, dviračių treniruotės metu. Dviračiu per treniruotę važiavusi mergaitė nugriuvo ir buvo pervažiuota sunkvežimio.

Pasak teismo, trenerė, būdama atsakinga už sportininkų saugumą, gyvybę bei poilsio režimą, netinkamai atliko savo pareigas, neužtikrindama saugių treniravimosi sąlygų, išvažiavo su dviem mažamečiais ugdytiniais į kelią, einantį mišku nuo J.Basanavičiaus gatvės iki Šilo gatvės. Čia 11 metų auklėtinė, prasilenkdama su priešpriešiais atvažiuojančia sunkiasvore autotransporto priemone, griuvo kelio važiuojamojoje dalyje ir automobilio galiniais ratais buvo pervažiuota.

Kaip pranešė teismas, 37 metų G.Petraškienė savo kaltės nepripažino. Su pareikštu kaltinimu ji nesutiko, nes manė, kad nepažeidusi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, kadangi važiavo ne važiuojamąja kelio dalimi, bet šalikele, per žolę miško teritorija. Be to, šis kelias vedė mišku, manė, kad jis niekur nėra registruotas kaip kelias, nepažymėtas žemėtvarkos dokumentuose ir todėl jam kelių eismo taisyklės negali būti taikomos.

G.Petraškienei buvo pareikšti kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.

G.Petraškienės požiūris į darbą ir pareigas ugdant nepilnamečius buvo labai atsakingas, todėl jos nusikalstamą nerūpestingumą teismas laiko momentiniu neatsakingumo pasireiškimu

„Nors kaltinamoji kalta neprisipažino, jos kaltė visiškai įrodyta baudžiamojo proceso metu surinktais ir teisme ištirtais įrodymais“, – paskelbė teismas.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į kaltinamąją charakterizuojamus duomenis.

„G.Petraškienės požiūris į savo darbą ir pareigas ugdant nepilnamečius buvo labai atsakingas, todėl jos nusikalstamą nerūpestingumą padarant nusikalstamą veiką teismas laiko momentiniu neatsakingumo pasireiškimu, atnešusiu ypač skaudžias pasekmes. Nors moteris teisme nepripažino savo kaltės, tačiau įvykį labai skaudžiai išgyveno ir išgyvena dėl įvykusių pasekmių“, – sako teismas.

Teismas įvertino, kad G.Petraškienė dirba, turi šeimą, nėra jokių kitų neigiamai ją charakterizuojančių duomenų, teismas neįžvelgė kaltinamosios antivisuomeninių nuostatų, nusikaltimai padaryti atsitiktinai, kaltinamoji neturi jokio polinkio daryti naujus nusikaltimus.

Teismas civilinius ieškinius tenkino iš dalies ir priteisė 5 259 eurus turtinei žalai atlyginti bei po 23 000 eurų tėvų neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius