Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl slidžių gatvių Vilniuje antradienio rytą įvyko 25 avarijos, sužaloti du žmonės

Lietuvoje įsisiautėję žiemiški orai apsunkino eismo sąlygas visiems eismo dalyviams, ypač vairuotojams. Važiavimo sąlygos keliuose yra permainingos – jie padengti plonu puraus, privažinėto ar šlapio sniego sluoksniu, daugumoje vietų slidi kelio danga, praneša Vilniaus policija.
Įvykio vietoje
Vilniaus policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma policijos pranešime, rūpindamiesi vilniečių ir miesto svečių saugumu gatvėse, siekdami atkreipti vairuotojų ir pėsčiųjų eismo dalyvių dėmesį į nepatenkinamą saugaus eismo padėtį, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai prašo vairuotojų būti ypatingai atsargiems, pasirinkti saugų greitį ir vairuoti atsargiai.

Esant sudėtingoms eismo sąlygoms vairuotojams policija pataria vengti staigių manevravimų gatvėse, ypač sankryžose, sulėtinti greitį ties pėsčiųjų perėjomis, atsargiau išvažiuoti iš kiemų į pagrindines gatves, laikytis saugaus atstumo, kad neatsitrenktumėte į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus.

Antradienį Vilniuje nuo 8 val. iki 10. 30 val. užregistruoti 25 eismo įvykiai (pirmadienį – 7), sužaloti du žmonės (pirmadienį – 1).

Apie 9.03 val. Vilniuje, S.Dariaus ir S.Girėno g., prie parduotuvės „Maxima“, pirminiais duomenimis, automobilis „Subaru“, vairuojamas K.D. (gim. 1990 m.) kliudė pėsčiųjų perėjoje nukritusią J.B. (gimusi 1934 m.). Greitosios pagalbos brigada dėl kojos ir peties skausmo moterį nuvežė į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.

Apie 10.04 min. Vilniuje, Pramonės g., automobilio „VW Passat“ vairuotoja N.M. (gimusi 1962 m.) dėl slidžios kelio dangos nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Vairuotoją greitosios pagalbos brigada nuvežė į Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio kliniką, kur jai nustatyta veido sumušimas, rankos trauma. Po apžiūros išleista namo.

Policijos pareigūnai prašo visų eismo dalyvių įvertinti sudėtingas eismo sąlygas, būti itin atsargiems, drausmingiems, pakantiems ir tolerantiškiems vieni kitiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius