-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl sugėrovo nužudymo teisiamas mažeikiškis įtaria ne save, o kaimyną

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje Mažeikių mieste gyvenantis 32 metų Valdas Jurdonas kaltinamas nužudymu, apklausta liudytoja, parodymus sutiko duoti ir pats kaltinamasis. Vyras savo kaltę neigia. Byloje paskelbta pertrauka.
Akimirka iš vykusio policijos reido
Asociatyvi iliustracija / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2020 metų rugsėjo 27-osios naktį Mažeikių mieste. Sodo gatvėje daugiabučio namo 9 aukšte gyvenantis V.Jurdonas kaltinamas tuo, kad lemtingąją naktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto metu, tyčia kumščiu smogė į veidą sugėrovui E. S., kuris nuo patirto smūgio krito ir trenkėsi galva į kietą paviršių. Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, nuo smūgio į veidą aukai lūžo apatinis žandikaulis.

Ankstų rytą 57 metų sužalotas vyras greitosios medicinos pagalbos buvo išvežtas į Mažeikių ligoninę ir paguldytas į Reanimacijos skyrių. Netrukus nuo patirtos sunkios galvos traumos E. S. mirė. V.Jurdonui dėl nužudymo buvo pareikšti kaltinimai, pasakojama Šiaulių apygardos teismo pranešime.

Kaltinamasis teisme sutiko duoti parodymus, tačiau pareiškė, kad sugėrovo nemušė ir jo nežudė. Mažeikiškis patvirtino, kad gerdamas svaigalus su E. S. susiginčijo. Pasak jo, sugėrovas jo žmoną pavadinęs gražia, tai V. J. sukėlė įtarimų ir vyrai susikivirčijo. Galų gale V. J. sugėrovą išstūmė pro duris į laiptinės aikštelę. Kaltinamasis tikino, jog sugėrovo nemušė, o tik prisilietė ranka prie veido ir lengvai pastūmė. Laiptinėje palikęs auką, jis su žmona bute toliau gėrė. V. J. teigė, jog tą pačia naktį su žmona nutarę kraustytis į kitą butą, mat patalpas, kuriuose gyveno, dėl skolų buvo priversti palikti. Ruošėsi nešti baldus. Tačiau atidarę buto duris, jie pamatė gulintį E. S. Kaltinamasis iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Per ikiteisminį tyrimą V.Jurdono duoti parodymai skyrėsi nuo teisme papasakotos istorijos. Tačiau kalinamasis dėl to priekaištavo jį apklausiusiai tyrėjai, neva, parašyta ne tai, kaip kaltinamasis tada kalbėjęs. V.Jurdonas dėl to skundęsis net Prezidentui. Kaltinamasis teismą tikino, jog neturi jokio supratimo, kas mirtinai tą naktį sumušė E. S.

Mažeikiškis patikslino, jog taip esą galėjo pasielgti kaimynas.

Teismas nusprendė į artimiausią teismo posėdį pašaukti medicinos ekspertą, įtariamojo apklausą atlikusią tyrėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius