-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl užpuolimo Šiauliuose – teismo klausimas ekspertams: tik pastūmė ar spyrė gulinčiam į galvą?

Penktadienį Šiaulių apygardos teismas baudžiamojoje byloje, kurioje 36 m. šiaulietis Juozas Steponavičius kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu ir bejėgiškos būklės žmogaus sunkiu sveikatos sutrikdymu, priėmė nutartį paskirti medicinos ekspertizę. Byloje paskelbta pertrauka. J.Steponavičius anksčiau teistas 5 kartus. Byloje paskelbta pertrauka.
Agresija
Asociatyvi iliustracija / 123rf.com nuotr.

Nusikaltimas padarytas 2019 m. lapkričio 30 d. Šiaulių mieste, viename iš gyvenamųjų namų, esančių Tilžės gatvėje.

Kaip nurodoma kaltinamajame akte, apie 19 val. namo penktajame aukšte J.Steponavičius, matant pašaliniams asmenims, dėl menkavertės priežasties, dėl to, kad nukentėjusysis V.D. paprašė patraukti nuo jo šunį, rankomis suėmė V.D. už kaklo ir trenkė ranka jam į veidą.

Dėl to nukentėjusysis prarado sąmonę ir nukrito ant aikštelės grindinio. Tada J.Steponavičius spyrė nuo jo mėginusiam pabėgti nukentėjusiojo draugui A.J. ir sugrįžęs prie be sąmonės gulinčio V.D. spyrė jam į veidą.

Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, buvo nustatyti pleištakaulio, akytkaulio, žandikaulio ir nosikaulio lūžiai, kiti sužalojimai. Pasak specialistų, šie sužalojimai nėra būdingi griuviminei traumai.

Per ikiteisminį tyrimą V.D. teigė, jog sąmonę jis atgavo jau būdamas ligoninėje. J.Steponavičius anksčiau teistas 5 kartus.

Byloje jau apklausti liudytojai, tarp jų ir papildomi, nukentėjusieji, kaltinamasis, prie bylos pridėta medžiaga po papildomos įvykio apžiūros, ištirti rašytiniai parodymai. Kaltinamasis J.Steponavičius savo kaltę neigia, jis tvirtina, jog V.D. galėjo susižaloti grūdamas po to, kai jis jį pastūmė.

Valstybės kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras teismo paprašė skirti teismo medicinos ekspertizę. Prokuroro nuomone, teismo medicinos ekspertizė reikalinga, nes nėra aiškus nukentėjusiajam V.D. nustatytų sužalojimų atsiradimo mechanizmas. Prokuroro įsitikinimu, specialistas, pateikdamas išvadą, neįvertino nukentėjusiajam V.D. gydymo stacionare metu atliktų dviejų galvos kompiuterinės tomografijos tyrimų rezultatų.

Teismas prokuroro prašymą tenkino ir nutartimi paskyrė teismo medicinos ekspertizę, pavedant ją atlikti Valstybinės teismo medicinos tarnybos Šiaulių skyriaus ekspertų komisijai, kuriai pavesta atsakyti į atitinkamus nutartyje suformuluotus klausimus.

Bylos nagrinėjime paskelbta pertrauka iki bus atlikta teismo medicinos ekspertizė, informuoja Šiaulių apygardos teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius