Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 16 /17:53

Didelėje kontrabandos byloje sulaikyti du muitininkai

Tirdami itin stambaus masto Viliaus Karaliaus cigarečių kontrabandos bylą, teisėsaugos pareigūnai sulaikė du muitininkus – vyrą ir moterį.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį paprašė Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo suimti sulaikytus muitininkus. Abu muitininkai suimti vienam mėnesiui, jiems pateikti įtarimai dėl kontrabandos ir kyšio priėmimo.

Muitinės departamentas BNS atsisakė komentuoti šį įvykį. Kokiuose muitinės padaliniuose dirbo sulaikytieji, neskelbiama.

Generalinė prokuratūra taip pat BNS pranešė, kad komentaro kol kas neteiks, nes bet kokia viešoje erdvėje pasirodžiusi informacija gali pakenkti atliekamam ikiteisminiam tyrimui.

V.Karalius įtariamas maždaug 18 mln. litų vertės kontrabanda, žala valstybei siekia daugiau nei 11 mln. litų.

Buvusį kelių policininką V.Karalių teismas balandžio pradžioje suėmė trims mėnesiams. Kartu su juo tada buvo suimta dar keletas įtariamųjų.

Papildyta: Pavakare pranešimą apie sulaikytus muitininkus išplatino ir Muitinės departamentas. jame rašoma, kad Vilniaus apygardos teismas vienam mėnesiui suėmė du Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio posto pareigūnus. Jiems yra pareikšti įtariamai neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis, kontrabanda ir kitomis nusikalstamomis veikomis.

Generalinėje prokuratūroje šiuo metu atliekamas ilgalaikis ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamo susivienijimo ir didelės vertės cigarečių kontrabandos organizavimo. Tyrimo duomenimis, bendra nusikalstamo susivienijimo Lietuvos valstybei padaryta žala siekia apie 11 mln. litų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka bendra pareigūnų tyrimo grupė, sudaryta iš Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų ir Muitinės kriminalinės tarnybos ikiteisminio tyrimo pareigūnų.

Muitinės departamento vadovybė siekia išaiškinti bei atskleisti visus korupcijos ir piktnaudžiavimo tarnyba atvejus šioje byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius