Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dingusio tatuiruočių meistro E.Rusio ieško narai ir skenduolius aptinkantis šuo

Dingusio tatuiruočių meistro Evaldo Rusio trečiadienio rytą ėmėsi ieškoti narai ir iš Kauno atvykęs apmokytas belgų aviganis Ersa, aptikęs jau ne vieną skenduolį.
Evaldas Rusys
Dingusio Evaldo Rusio paieškos / 15min nuotr.

Trečiadienio rytą į Šiaurės ragą atvyko ugniagesių automobilis su valtimi. Ji apie 10 val. nuleista į Danės upę, kur pradedama dingusio 31-erių tatuiruočių meistro Evaldo Rusio paieška.

Vaikinas dingo šeštadienį iškart po draugų vestuvių, kuomet išėjo iš šventės miesto centre ir dingo. Daugiau apie vaikiną nebūta jokių žinių.

Klaipėdos VPK nuotr./Evaldas Rusys
Klaipėdos VPK nuotr./Evaldas Rusys

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai peržiūrėjo viešųjų kamerų vaizdo įrašus ir užfiksavo, jog paskutinį kartą E.Rusys matytas būtent čia, Šiaurės rage. Jis iš šventės pasuko Danės link, pralindo po Pilies tiltu ir nužingsniavo Senosios perkėlos link. Sugrįžtančio jo kameros neužfiksavo.

Antradienio vakarą buvo gautas pranešimas, jog tarp laivų galimai pastebėtas skenduolis. Patikrinę šią informaciją pareigūnai nieko nerado.

Pagal turimą informaciją nuspręsta į pagalbą pasitelkti Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narus. Jie naršys ties Senąja perkėla bei gretimose vietose Danės upėje.

Į pagalbą pasitelktas ir belgų aviganis, aštuonerių metų Ersa. Teigiama, jog tokių gabumų šuns nesama aplinkinėse šalyse.

„Mano asmeninis šuo, bet ji va gelbėtojus pamatė ir jau nori dirbti. Mes sėsim kartu į valtį. Tai paprastas dalykas, kas liečia visą paiešką – negyvas organizmas pradeda irti vandenyje, pradeda skirtis mikrodalelės, kyla į viršų ir šuo jas užuodžia. Čia jokio stebuklo nėra“, – sakė šuns šeimininkas Sigitas.

Trečiadienį vyrauja lietingas ir vėjuotas oras. Vėjas nėra palanki sąlyga paieškoms, mat šunį vėjo sklaidomi kvapai gali suklaidinti.

Ersa jau yra suradusi septynis skenduolius. Kai kurie jų buvo dideliame gylyje. Viename ežerų, devynių metrų gylyje skenduolis aptiktas penkių metrų tikslumu.

Iš Kauno atvykusį Baltijos kinologijos centro specialistą nusamdė tatuiruočių salono, kuriame dirbo E.Rusys, savininkai. Jie socialinių tinklų grupėje šiam tikslui paprašė žmonių paaukoti lėšų.

Ersa kartu su narais sėdo į valtį ir pasikliaujant šuns suteikiama informacija bus naršomi vandens plotai. Teritoriją žvalgo ir policijos kateris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius