Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dmitrijus Ustinovas neišvengs kelionės iš Vilniaus Lukiškių kalėjimo į Jungtines Amerikos Valstijas

Ginklų prekyba įtariamas Rusijos pilietis Dmitrijus Ustinovas neįrodė, kad Lietuva netinkamai išsprendė jo ekstradicijos klausimą.
Teismas dėl Dmitrijaus Ustinovo ekstradicijos
Dmitrijus Ustinovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį priešpiet paskelbė, kad atmetė Rusijos piliečio Dmitrijaus Ustinovo skundą byloje dėl jo perdavimo baudžiamajam persekiojimui Jungtinėms Amerikos Valstijoms.

Šiandienė teisėjo Lino Žukausko nutartis yra galutinė ir neskundžiama – neteisėta ginklų prekyba įtariamas vyras jau artimiausiu metu bus perduotas JAV, kur jam gresia iki 20 metų kalėjimo.

Apie tai, kuo amerikiečiai kaltina šį 47 metų Rusijos pilietį, bei apie lietuvių advokatų pastangas užkirsti kelią D.Ustinovo ekstradicijai portalas 15min.lt išsamiai pasakojo ankstesnėse publikacijose (žr. susijusius straipsnius).

Jungtinių Valstijų teisėsauga kaltina D.Ustinovą veikus bendrininkų grupėje ir vykdžius JAV ginkluotės sąraše esančių prietaisų kontrabandą.

Trečiadienį į jam nepalankios nutarties paskelbimą rusas nebuvo atvežtas, tačiau posėdyje, kurį stebėjo kelios dešimtys Lietuvos ir Rusijos žiniasklaidos priemonių žurnalistų, dalyvavo įtariamojo advokatas Drąsutis Zagreckas. Po posėdžio D.Zagreckas pateikė komentarus tiek lietuvių, tiek rusų kalbomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius