Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 14 /13:36

Dotnuvoje apiplėštos ir sumuštos senolės kaimynai: „Ji visa buvo „sulaužyta“, kambarys – „suveltas““

Pirmadienį pensiją 89-rių metų Kėdainių rajono Dotnuvos miestelyje gyvenančiai moteriai atnešęs vyras, ją namuose rado sumuštą ir apiplėštą.
Dotnuvoje apiplėštos senolės namai
Dotnuvoje apiplėštos senolės namai / 15min nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, birželio 13 d. apie 13.15 val. Dotnuvos miestelyje pensijų išnešiotojas pastebėjo išdaužtą lango stiklą, o namo viduje rado sumuštą senolę.

Ši nieko, kas įvyko, paaiškinti negalėjo. Tikėtina, jog moteris buvo užpulta savo namuose, sumušta ir apiplėšta.

Pirminiais duomenimis, iš namų dingo televizorius, mobiliojo ryšio telefonas ir piniginė su dokumentais bei nuolaidų kortelėmis.

Nukentėjusioji dėl daugybinių sumušimų paguldyta į ligoninę. Joje tris mėnesius dėl sveikatos problemų, pasak kaimynų, ji gulėjo ir prieš apiplėšimą, – tik buvo grįžusi į namus.​ Šalia gyvenantieji spėlioja, jog apiplėšti senyvo amžiaus moterį galėjo jaunuoliai arba jos giminaičiai, su kuriais pastaruoju metu konfliktavo.

„Mano šuva jautrus, o šįkart tylu buvo. Niekas neslampinėjo. Keista. Viskas namuose išvartyta. Ieškota pinigų. Plėšikai žinojo, kad turi pensiją atnešti. Užpultosios būklė prasta. Ji visa buvo sulaužyta. Išvežta į Kauno klinikas“, – teigė apiplėštos moters kaimynė Lilė Žilinskienė.

„Atnešė man pensiją. Su vyruku, kuris ją atnešė, nusprendėme nueiti pas kaimynę, pažiūrėti, ar viskas gerai, nes ji jam neatidarė durų. Langas buvo išdaužtas, naktinė užuolaida užtraukta. Atitraukėme užuolaidą ir pamatėme visą baisumą“, – lemtingos dienos įvykius ėmė pasakoti kita kaimynė Laimutė.

Pasak jos, namo šeimininkė, vilkinti tik naktinius, sėdėjo ant grindų. Nesiorientavo aplinkoje, nekalbėjo. Kambarys buvo visas „suveltas“, viskas išvartyta. Moteris su pensijų išnešiotoju iškvietė greitąją pagalbą ir policiją.

„Ji labai traumuota. Žandikaulis, raktikaulis, akiduobės sulaužytos. Nešama į greitosios medicinos pagalbos automobilį ji tik klausė: “Kur mane dabar vežat?„ Nepastebėjau, kad kas slampinėtų. Ir berniukas, šalia pardavinėjantis agurkus, irgi nieko nepastebėjo. Nieko negaliu įtarti. Kas galėjo pagalvoti, kad močiutė tokia dar pinigų turi? Gal narkomanai kokie...“, – spėliojo Laimutė.

Nuostolis nustatinėjamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius