Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų pasieniečiai iš Nemuno vėl ištraukė kontrabandinį plaustą

Druskininkų pasieniečiai Nemune, kuriuo eina siena su Baltarusija, užkardė kontrabandininkų bandymą į Lietuvą atplukdyti 2 tūkst. pakelių cigarečių. Iš rūkalų dėžių suformuotas plaustas su GPS prietaisu buvo maskuotas žemėmis.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Penktadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai sienos kontrolės priemonėmis Nemune užfiksavo įtartiną objektą. VSAT pareigūnai reagavo nedelsiant: link Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimo nusiųsti patrulių ekipažai panaudojo tarnybinę valtį ir įtartiną objektą ištraukė į krantą.

Paaiškėjo, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą pasiuntė iš keturių tarpusavyje surištų dėžių suformuotą bei polietileno plėvele aptrauktą plaustą su rūkalais. Neteisėtas krovinys buvo užmaskuotas žemėmis. Kontrabandininkai Baltarusijoje planavo, kad šįkart srovė į Lietuvos krantą atneš 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT nuotr./Plaustas su kontrabanda
VSAT nuotr./Plaustas su kontrabanda

Lietuvoje veikiančių kontrabandininkų tikslas yra tokius siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą.

Prie plausto buvo pritvirtintas GPS siųstuvas. Tokius įrenginius kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena. Tokių atvejų, kai šiame upės aukštupyje iš Baltarusijos bandoma plukdyti baltarusiškus rūkalus, Druskininkų pasieniečiai išaiškina nuolat. Pavyzdžiui, rugsėjo 2 d. VSAT pareigūnai irgi nustatė panašų atvejį. Tuomet į Nemuną Baltarusijos pusėje buvo nuleistas 2 tūkst. pakelių cigarečių krovinys su GPS prietaisu, irgi maskuotas purvu.

Šaltuoju metų laiku kontrabandininkai cigarečių plaustus bando užmaskuoti ir padaryti panašiais į plaukiančias ledo lytis. Jie apvyniojami balta polietileno plėvele arba medicinine marle, apdrabstomi sušalusiu sniegu, ledu bei purvu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės ir pan.

Atšilus orams keičiasi ir tokių nelegalių krovinių maskavimas. Jie, kaip ir Druskininkų pasieniečių sulaikyti kroviniai, apdrabstomi purvu, žemėmis, apkraunami nuskintomis nendrėmis, kitais augalais, lapais, slepiami sunkiau pasiekiamose pakrantės vietovėse.

Analogiškus pažeidimus neretai užkardo ir Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pasieniečiai. Šio VSAT padalinio pareigūnai saugo sienos su Baltarusija ruožą Švenčionių rajone. Čia Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius