Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų savivaldybės tarybos narys Karolis Kaklys sako, kad buvo sumuštas dėl mero Ričardo Malinausko kritikos, jo kolega kreipėsi į STT

Druskininkų savivaldybės tarybos narys Donatas Mizaras per viešųjų ryšių tarnybą išplatino pranešimą apie konflikto tarp mero Ričardo Malinausko brolio ir tarybos nario Karolio Kaklio tyrimą.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Druskininkuose dėl politinių pažiūrų nukentėjus savivaldybės tarybos nariui Karoliui Kakliui, nurodžiusiam, kad prieš jį smurtavo Druskininkų mero R.Malinausko brolis, reikalaujama ištirti informaciją dėl galimai daromo spaudimo ikiteisminiam tyrimui.

Donatas Mizaras liepos 5 dieną gavo anoniminį laišką...

Druskininkų savivaldybės tarybos narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Donatas Mizaras kreipėsi į STT, Generalinę prokuratūrą, Policijos departamentą ir Vidaus reikalų ministeriją prašydamas ištirti gautą informaciją dėl galimai daromo spaudimo ikiteisminiam tyrimui, susijusiam su smurtu prieš Druskininkų savivaldybės tarybos narį Karolį Kaklį. Šis nurodė, kad jį dėl politinių pažiūrų sumušė Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko brolis Vitoldas Jankauskas. Šie vyrai skirtingomis pavardėmis yra to paties tėvo, tačiau skirtingų motinų vaikai.

Kaip rašoma vietos spaudoje, birželio 29 d. paryčiais Druskininkų senamiestyje, kavinėje, dėl politinių pažiūrų buvo sumuštas Druskininkų savivaldybės tarybos narys, politinės opozicijos atstovas Karolis Kaklys. Politikas ikiteisminį tyrimą dėl šio fakto atliekantiems Alytaus apskr. VPK Druskininkų policijos komisariato pareigūnams nurodė, kad prieš jį smurtavo kurorto verslininkas, Druskininkų mero Ričardo Malinausko brolis Vitoldas Jankauskas, incidento metu net nebandęs slėpti, kad priežastis prikibti prie K.Kaklio buvo pastarojo kritiški straipsniai apie Druskininkų merą R.Malinauską bei savivaldybės valdančiuosius vietinėje ir respublikinėje žiniasklaidoje.

Mero R.Malinausko brolis V.Jankauskas, incidento metu net nebandęs slėpti, kad priežastis prikibti prie K.Kaklio buvo pastarojo kritiški straipsniai apie Druskininkų merą R.Malinauską.

„Pamačiau manęs link einantį būrelį vyrų. Iš pažiūros jie atrodė neblaivūs. Vienas iš jų – Vitoldas Jankauskas elgėsi itin agresyviai. Vieša paslaptis Druskininkuose, kad jis yra netikras mero Ričardo Malinausko brolis. Jis pradėjo mane įžeidinėti, priekaištauti dėl mano politinės veiklos. Esą, kas aš įsivaizduoju esąs, kad galiu sau viešai kritikuoti Druskininkų valdžią. Spjovė į veidą, pasipylė smūgiai, – nepriklausomai Druskininkų spaudai pasakojo dėl savo politinių pažiūrų nukentėjęs K.Kaklys. – Tokiu būdu man buvo pademonstruota, kad neturėčiau knistis po savivaldybės vykdomus sandorius, kurių nauda yra daugiau nei abejotina.“ Įvykio metu K.Kaklys neteko ir iš jo atimto telefono „Nokia C3“.

Sumuštam dėl politinių pažiūrų Druskininkų savivaldybės tarybos nariui K.Kakliui medikai nustatė galvos smegenų sutrenkimą.

Druskininkų savivaldybės tarybos narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Donatas Mizaras liepos 5 dieną gavo anoniminį laišką, jog ikiteisminiam tyrimui dėl kurorto politiko Karolio Kaklio sumušimo brutalų spaudimą galimai daro Alytaus apskr. VPK viršininko pavaduotojas Alvydas Jurgelevičius. Buvęs ilgametis Druskininkų policijos komisariato viršininkas yra mero Ričardo Malinausko pavaldinės – Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės Vilmos Jurgelevičienės vyras ir artimas R.Malinausko aplinkos žmogus.

„Gavęs anoniminį laišką su labai konkrečiais faktiniais duomenimis dėl galimai daromo spaudimo ikiteisminiam tyrimui, atlikau savo pilietinę pareigą informuoti atitinkamas institucijas, prašydamas ištirti ir įvertinti šiame laiške nurodomus Alytaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Alvydo Jurgelevičiaus galimai padarytus veiksmus, – teigia Druskininkų savivaldybės tarybos narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Donatas Mizaras. – Šiame laiške informuojama, kad Druskininkų mero brolio Vitoldo Jankausko atžvilgiu Druskininkų policijos komisariate neva ir anksčiau buvo pradėti keli ikiteisminiai tyrimai, tačiau jų baigtį, V.Jankausko atžvilgiu priimant palankius sprendimus, galimai lėmė buvęs tuometinis Druskininkų PK viršininkas A.Jurgelevičius, ką tik tapęs Alytaus apskrities VPK viršininko pavaduotoju. Ir dabar, liepos pradžioje, atvykęs į Druskininkų policijos komisariatą, A.Jurgelevičius neva aktyviai domėjosi ikiteisminiu tyrimu dėl politinių pažiūrų sumušto Druskininkų savivaldybės tarybos nario Karolio Kaklio, savo pavaldiniams esą leidęs tiesiogiai suprasti, kad būtų priimtas palankus sprendimas V.Jankauskui.

Įėjęs į savo buvusį tarnybinį kabinetą, kurio raktų iki šiol niekam nėra grąžinęs, A.Jurgelevičius esą išsikvietė bylą tiriančią tyrėją.

Įėjęs į savo buvusį tarnybinį kabinetą, kurio raktų iki šiol niekam nėra grąžinęs, A.Jurgelevičius esą išsikvietė bylą tiriančią tyrėją, domėjosi šios bylos eiga, klausė, ar nėra byloje filmuotos medžiagos bei pačiai tyrėjai nurodė skubiai sužinoti, ar apskritai tokia medžiaga egzistuoja.“

Prašydamas išsiaiškinti, ar Alytaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas A.Jurgelevičius, galimai tiesiogiai darydamas įtaką atliekamą ikiteisminį tyrimą, neatstovauja Druskininkų savivaldybės mero R.Malinausko interesams, tuo pažeisdamas LR Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas, Policijos pareigūno etikos normas, viešųjų ir privačių interesų derinimą, Druskininkų savivaldybės tarybos narys Donatas Mizaras atitinkamų tarnybų reikalauja atlikti išsamų tyrimą ir įvertinti anoniminiame laiške nurodytus galimai padarytus A.Jurgelevičiaus veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius