-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du smulkūs kontrabandininkai cigaretes slėpė po drabužiais

Du smulkūs kontrabandininkai išbandė Šumsko kontrolės punkte dirbančių pasieniečių budrumą. Eidami iš Baltarusijos į Lietuvą pėsčiomis jie prie kūnų buvo prisitvirtinę cigarečių pakelių ir nešėsi degalų.
Po drabužiais slėptos kontrabandinės cigaretės
Po drabužiais slėptos kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai Šumsko pasienio kontrolės punkte patikrino pėsčiomis iš Baltarusijos ėjusius du vyrus. Dokumentų kontrolės metu 21-erių baltarusis ir 47 metų Vilniaus rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus dokumentus.

VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį į įtartinai išsipūtusius vyrų drabužius. Įtartinai atrodė ir keliautojų nešami plastikiniai maišai.

Asmenų patikros metu po jų viršutiniais drabužiais iš viso aptikta 213 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Rūkalus vyrai lipnia juosta buvo prisitvirtinę prie juosmenų bei kojų.

Jų neštuose maišuose pasieniečiai aptiko butelius nuo alaus ir gaiviųjų gėrimų, kuriuose vyrai per sieną nešėsi 7 litrus dyzelino ir 4 litrus žibalo. Per valstybės sieną pėsčiomis einantys asmenys negali gabenti degalų tokiose talpose, tad degalus VSAT pareigūnai taip pat paėmė.

Abiem vyrams dėl kontrabandos pasieniečiai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus bei įteikė šaukimus atvykti į bylos nagrinėjimą Vilniaus rajono apylinkės teisme. Jiems gresia baudos nuo 5 iki 10 tūkst. litų.

Baltarusijos ir lietuvio gabenti rūkalai bei degalai saugomi Kenos užkardoje. Po apklausos abu vyrai paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius