Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dumšiškių kaimą išgarsinęs apiplėšimas buvo suvaidintas

Šiaulių apskrities pareigūnai demaskavo plėšimo inscenizatorius – „nukentėjusieji“ atsidūrė areštinėje.
Antrankiai ant sulaikytojo rankų
Antrankiai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Dar kovo 6-osios popietę Šiaulių apskrities policijos Raseinių rajono komisariato pareigūnus pasiekė pranešimas, kad Raseinių rajone, Dumšiškių kaime, keliu Raseiniai-Lioliai-Kelmė važiavusiam automobiliui „Citroen Jumper“ kelią užblokavo automobilis „Audi A4“.

Dvidešimtmetis stabdomo automobilio vairuotojas E.A. buvo priverstas nuspausti stabdį. Tada iš automobilio „Audi“ išlipę du vyriškiai jį ir kartu važiavusį dvidešimt dvejų M.D. sumušė, o iš daiktų dėtuvės pagrobė beveik aštuoniolika tūkstančių litų.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai rado sumuštus apie plėšimą pranešusius jaunuolius. Nukentėję vaikinai papasakojo, kad jie vienai Telšių rajono uždarajai akcinei bendrovei priklausančiu automobiliu „Citroen Jumper“ į Kalvariją nuvežė žemės ūkio įrenginį ir, gavę už jį 17 908 litų, pasuko atgal. Pasak jaunuolių, važiuojant jiems pro Raseinių rajone esantį Dumšiškių kaimą, kelią užtvėrė automobilis be valstybinių numerių ir iš jo išlipę nepažįstami asmenys juos sumušė bei apiplėšė. Remdamiesi tokiu vaikinų pareiškimu, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo.

Tiriant šį nusikaltimą, policijos pareigūnams kilo įtarimų, kad plėšimas gali būti inscenizuotas, siekiant pasisavinti bendrovei priklausančius pinigus. Jau pats pranešimas apie nusikalstamą veiką ir jos padarymo būdą kėlė daug įtarimų: plėšimas įvykdytas dienos metu, prie pat Raseinių miesto, neaiškiomis aplinkybėmis subadytos apiplėštųjų asmenų naudojamo automobilio padangos ir daugelis kitų detalių, pasakojama Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio specialistės Gailutės Smagriūnienės ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausiant abu nukentėjusiuosius, iškilo dar daugiau klaustukų, leidžiančių daryti prielaidą dėl nusikalstamos veikos inscenizavimo. Todėl buvo sulaikyti ir į areštinę uždaryti patys nukentėjusieji. Telšių rajono gyventojai E.A. ir M.D., priremti tyrėjų pateiktų faktų, prisipažino, kad suplanavo pasisavinti bendrovei priklausančius pinigus, inscenizuodami apiplėšimą.

Sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl svetimo turto pasisavinimo ir melagingo pranešimo apie nusikaltimą. Policija ieško dar dviejų šio nusikaltimo bendrininkų, Telšių rajono gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius