-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračiu į Lietuvą važiavęs baltarusis po drabužiais slėpė 4 000 cigarečių

Į Lietuvą dviračiu iš savo šalies važiavęs baltarusis prie kūno buvo prisitvirtinęs ir po drabužiais slėpė 200 pakelių kontrabandinių cigarečių.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Eišiškių kontrolės punktą iš Baltarusijos dviračiu atmynė 40-metis šios šalies pilietis. Vyras turi leidimą gyventi Lietuvoje. Dviratininkas deklaravo, kad jokių draudžiamų prekių negabena.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Kadangi baltarusis turėjo tvarkingus dokumentus, kliūčių patekti į Lietuvą jam nebuvo. Vis dėlto prie Eišiškių punkto budėjusiems Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiams dviratininkas pasirodė įtartinas. Nerangiai judėjusį vyrą jie pasivedė į punkto patalpas ir patikrino. Paaiškėjo, kad baltarusis prie krūtinės, pilvo ir kojų buvo prisitvirtinęs rūkalų pakelių ir juos maskavo viršutiniais drabužiais.

Iš viso užsienietis taip į Lietuvą mėgino įvežti 200 pakelių cigarečių „NZ Gold Superslims“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Baltarusiui gresia bauda nuo 1 448 iki 2 896 eurų. Šią bylą nagrinės Šalčininkų rajono apylinkės teismas. Pasieniečiai dviratininkui įteikė šaukimą į jį atvykti. Po apklausos baltarusis buvo paleistas.

Cigaretės saugomos Purvėnų užkardoje.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius