Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egidijų Anupraitį sulaikiusi Vilija Luckutė jau vaikų darželyje norėjo būti policininke

Šalies policijos bendruomenė ir visos Lietuvos visuomenė lengviau atsikvėpė, kai beveik parą intensyviai ieškotas įtariamasis Gaižėnų tragedijos žudikas buvo sulaikytas Marijampolėje. Ginkluotą ir pavojingą vaikiną paslapčia teko užklupti ir neutralizuoti mišriam Marijampolės kelių policijos ekipažui. Paaiškėjo, kad improvizuotos sulaikymo operacijos metu sublizgėjusi policininkė Vilija Luckutė nuo mažens svajojo tarnauti policijoje, turi ambicijų tapti policijos detektyve ir pati labai rimtai domisi šaudymu.
Vilija Luckutė
Vilija Luckutė / Policijos nuotr.

15min kelerių metų senumo oficialios informacijos archyvuose rado pranešimą apie tai, kaip 2014 m. spalio mėnesį Marijampolės apskrities (VPK) vyriausiajame policijos komisariate iškilmingai prisiekė 5 jauni pareigūnai.

Vaikystės svajonė

Šiame penkete buvo ir marijampolietė Vilija Luckutė, karštomis tarnybinėmis aplinkybėmis išgarsėjusį šį antradienį.

Tuometis Marijampolės apskrities viršininkas VPK Skirmantas Andriušis sveikino jaunuosius kolegas ir ceremonijos metu linkėjo, kad ši prasminga priesaika Lietuvai lydėtų juos visą gyvenimą.

„Priesaikos ceremonija – neeilinis įvykis jūsų gyvenime. Nuo šiol jūs esate kitokie – ir jūsų tikimasi daugiau atsakomybės, daugiau pareigos suvokimo, – tąsyk kalbėjo viršininkas. – Niekada nepamirškite, kad kasdien jūsų laukia misija – GINTI, SAUGOTI, PADĖTI.“

Dabar galima pasakyti, kad komisaro žodžiai buvo pranašiški.

Prisiekusi „Ginti, saugoti ir padėti“ Vilija anuomet džiaugėsi: „Pagaliau išsipildė mano svajonė! Aš dar vaikų darželyje norėjau būti policininke“.

Vilija prasitarė, kad ateityje norėtų tapti kriminalinės policijos pareigūne. Jos aistra – šaudymas, mergina ketino rimčiau imtis šios sporto šakos.

15min nuotr./Sodyba Gaižėnuose
15min nuotr./Sodyba Gaižėnuose

Sulaikė itin profesionaliai

Po to, kai praėjusį savaitgalį Kauno rajone buvo išžudyta šeima, o antradienį sulaikytas įtariamasis Egidijus Anupraitis, Marijampolės apskrities policijos atstovai smulkiau papasakojo, kaip vyko respublikiniu mastu laukta sulaikymo operacija.

Paaiškėjo, kad karštų įvykių epicentre atsidūrė ir kojas policijoje jau spėjusi apšilti, tačiau vis dar labai jauna ir palyginti menkai patyrusi V.Luckutė.

Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrindinis įtariamasis
Kauno apskrities VPK nuotr./Pagrindinis įtariamasis

Kovo 28 d. apie 11.10 prie Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus 2-ojo būrio vyriausiųjų patrulių Dovydo Venckausko ir Vilijos Luckutės, patruliavusių Marijampolėje, Stoties gatvėje, priėjo apie 40 metų vyriškis, kuris pasakė, kad Stoties gatvėje (netoli autobusų stoties), požeminėje dalyje pastebėjo asmenį, panašų į ieškomą E.Anupraitį.

Minėti Kelių policijos vyriausieji patruliai skubiai reagavo į gautą informaciją ir jau po penkių minučių, apie 11.15 val., Marijampolėje, Stoties–Gedimino g. žiedinėje sankryžoje, pamatė stovintį vyrą, panašų į ieškomą įtariamąjį žudiką.

Porininkai žaibiškai apgalvojo taktinius veiksmus.

Priėję prie įtariamojo iš už nugaros, operatyviai jį sulaikė – užklupę vaikiną visiškai netikėtai, policininkai atėmė bet kokią galimybę jam pasipriešinti.

Įtariamasis su savimi turėjo kelioninį lagaminą, kuriame pareigūnai rado ginklą „Iž Makarov“, kuriam laikyti leidimą turėjo, bei dvi dėtuves su šoviniais.

Į sulaikymo vietą buvo iškviestas pastiprinimas, vėliau policija išvežė įtariamąjį E.Anupraitį apklausai į Kauną.

Pasižymėjo ir anksčiau

Beje, Marijampolėje sublizgėjusi patrulė ir anksčiau buvo sulaukusi pagyrų viešoje erdvėje.

Mažiau nei prieš metus, 2016 m. balandį, žiniasklaidą buvo apskriejusi filmuota medžiaga su dramatiškais degančio sunkvežimio gesinimo vaizdais.

Vieną penktadienį, beje, tuo pačiu paros metu (apie 11 val. 10 min.) Marijampolės apskrities VPK Kelių policijos skyriaus vyriausieji patruliai V.Luckutė ir Mantas Lapienis, patruliuodami Marijampolėje Sporto g., ties namu Nr. 9, pastebėjo stovintį Vilkaviškio įmonei priklausantį krovininį automobilį „Iveco“, iš po jo variklio dangčio kilo dūmai, aplinkui su gesintuvu sukosi vairuotojas.

VIDEO: Marijampolės pareigūnų pagalba padėjo išvengti didžiulio gaisro

Pareigūnai sustojo ir, pamatę, kas atsitiko, skubiai iškvietė ugniagesius ir kartu su vairuotoju skubiai iškrovė krovinį (degias statybines medžiagas), kuriam įsiliepsnojus galėjo kilti didžiulis gaisras.

Netrukus prie patrulių prisijungę dar trys vyrai padėjo skubiai iškrauti sunkvežimį. Atvykę ugniagesiai galiausiai užgesino liepsnas.

D.Venckauskas pagerbtas per Kovo 11-ąją

Ne kartą viešų liaupsių yra sulaikęs ir pareigūnas Dovydas Venckauskas. Paprasti gyventojai ne kartą yra dėkoję šiam policininkui už supratingumą, paslaugumą ir mandagų bendravimą kelyje.

Maždaug prieš trejus metus D.Venckauskas sulaukė pagyrimų, kai gelbėjo išsiblaškiusią studentę iš Turkijos, kurios piniginė jau buvo atsidūrusi piktavalių marijampoliečių rankose.

Šių metų kovo 11-ąją D.Venckauskas buvo tarp pareigūnų, pagerbtų ir apdovanotų Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Šiam kelių policininkui viršininkas oficialiai suteikė 2 papildomas dienas atostogų.

15min nuotr./Po masinės žmogžudystės Gaižėnuose įtariamasis buvo sulaikytas Marijampolėje
15min nuotr./Po masinės žmogžudystės Gaižėnuose įtariamasis buvo sulaikytas Marijampolėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius