Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 04 10 /18:16

Eglei Kusaitei – dar viena bauda: šįkart 1 300 litų

Teismas paskelbė nuosprendį Eglei Kusaitei byloje dėl valstybės tarnautojo įžeidimo. Spontaniškai, bet viešai išvadinusi kelis neteistus prokurorus nusikaltėliais, jaunoji klaipėdietė užsidirbo 10 MGL dydžio baudą.
Eglė Kusaitė
Eglė Kusaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Čia  nesąmonė, nesąmonių valstybė, ir prokuroras, mano manymu, vykdo nusikaltimus. Kaip jie gali žudyti žmones, tegul pasižiūri, ką daro su mano teta, mano artimaisiais. Laucius ir Dūda yra nusikaltėliai“, – už tokį pasisakymą prieš televizijos kameras 2011 m. kovo 24 d. Vilniaus apygardos teismo koridoriuje Eglė Kusaitė šio antradienio pavakarę išgirdo apkaltinamąjį nuoprendį.

Vilnaius miesto 2-asis apylinkės teismas skyrė E.Kusaitei 10 MGL dydžio baudą. Teismo nuosprendyje pažymima, kad nuteistosios viešai pasakyti teiginiai neatitinka tikrovės.

Nukentėjusiuoju šioje byloje yra tik Generalinės prokuratūros atstovas Justas Laucius. Tuo tarpu jo kolegai prokurorui Mindaugui Dūdai pakako ir liudytojo statuso.

Prokuratūros atstovai siūlė teismui šioje byloje skirti E.Kusaitei poros mėnesių administracinį areštą. Išgirdusi apie piniginę baudą, nuteistoji ir jos artimieji su rėmėjais lengviau atsikvėpė.

„Antrą kartą to, aišku, aš jau nekartočiau“, – po posėdžio E.Kusaitė žurnalistams sakė, kad atsargiau rinktųsi žodžius.

Beje, nors teismo nuosprendyje pažymima, kad E.Kusaitė pripažino kaltę, geranoriškai padėjo nustatyti savo nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes ir tai įvertinta kaip jos atsakomybę lengvinanti aplinkybė, po posėdžio mergina pareiškė su nuosprendžiu nesutinkanti ir žadanti jį skųsti. Šia teise visi proceso dalyviai turi galimybę pasinaudoti per 20 dienų.

„Antrą kartą to, aišku, aš jau nekartočiau“, – po posėdžio E.Kusaitė žurnalistams sakė, kad atsargiau rinktųsi žodžius, apibūdindama prokuratūros atstovus.

E.Kusaitė, teisiama pagrindinėje terorizmo byloje, „prisirinko“ ir kitų baudžiamųjų bylų, visos šios šalutinės istorijos narpliojamos atskirai (žr. susijusius straipsnius).

15min.lt primena, kad vasario 20 d. Vilniaus miesto 1-ame apylinkės teisme dėl dviejų jai inkriminuotų nusikaltimų – tiek dėl to paties J.Lauciaus įžeidimo, tiek dėl grasinimų prokurorą nužudyti, E.Kusaitei nuosprendžiu buvo paskirta net 60 MGL (7 800 litų) dydžio bauda.

VIDEO: 15min.lt - Eglės Kusaitės reakcija teisme gavus 1300 litų baudą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius