-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertų džiazas 10-metės žūties byloje: „Audi“ lėkė, lenkė, bet avariją sukėlė ne jis

Teismas Prienuose sklandžiai nagrinėja bylą dėl avarijos, kuomet 2014 m. užmiesčio kelyje susidūrus „Audi Q7“ ir „Toyota Avensis“, žuvo pastarojo automobilio mažametė keleivė. Kaip žinoma, daug metų teista žuvusiosios motina, bet ji išteisinta, o dabar prieš teismą stovi visureigio „Audi“ vairuotojas. Ekspertai patvirtino, kad Justinas Valašinas lenkė transporto koloną, darė tai viršydamas ne tik saugų, bet ir maksimalų leistiną greitį. Bet esminės priežasties, dėl kurios kilo tragiška avarija, ekspertai su „Audi“ visureigio skrydžiu tiesiogiai nesieja.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / 15min nuotraukų koliažas

18 ekspertams raštu suformuluotų klausimų – 18 raštiškai jų pateiktų atsakymų.

Maža to, pastarajame teismo posėdyje proceso dalyviai turėjo galimybę vienu metu kamantinėti visus 4 specialistus, kurių ekspertiniai vertinimai, atrodytų, suteikia kur kas daugiau aiškumo byloje.

Per puspenktos valandos ekspertams užduota apie 200 klausimų.

Apklausoms nuo ryto iki popietės buvo skirta net 4,5 valandos, žodžiu užduota iš viso apie du šimtus klausimų. Tad klaustukų dėl šios avarijos esminių priežasčių bei aplinkybių, rodos, turėjo nebelikti.

Tačiau viena vienintelė kategoriška ekspertizės išvados formuluotė ir vėl sujaukė tiesos nustatymo šioje byloje viziją: pagrindine avarijos kilimo priežastimi įvardintas dukterį palaidojusios „Toyota“ automobilio vairuotojos manevras.

Šioje vietoje išlaikyti nuoseklią siužeto logiką darosi sunku, tačiau 15min ieško atsakymų į logiškus klausimus: už ką tuomet teisiamas „Audi“ vairuotojas ir kam dar galima būtų pateikti kaltinimus, jei ne jam, kuomet „Toyotos“ vairuotoja Jurgita Jankauskienė buvo be išlygų išteisinta dviejų instancijų teismuose?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius