Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elnio pėdomis ėję kontrabandininkai pateko į pasieniečių pasalą

Prie sienos su Baltarusija į Varėnos rinktinės pareigūnų pasalą pateko du kontrabandinių rūkalų nešikai. Sulaikyti beveik 4 tūkst. pakelių cigarečių.
Elnias
Elnias / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai netoli Varėnos rajono Karaviškių kaimo surengė pasalą. Ši vieta yra prie pat sienos su Baltarusija, pro ją eina veda miško žvėrių pamėgtas takas.

Pirmas pro pasaloje tūnojusius pasieniečius prabėgo išgąsdintas elnias, o jam pavymui netrukus pasirodė ir du įtartini asmenys. Jie su dideliais ryšuliais ėjo į Lietuvos gilumą, o nuo pačios sienos linijos buvo nutolę apie 50 metrų.

VSAT nuotr./Kontrabandos nešikai
VSAT nuotr./Kontrabandos nešikai

Pasieniečiai sulaikė 56-erių Varėnos rajono Dubičių kaimo ir 38-erių Druskininkų savivaldybės Leipalingio miestelio gyventojus. Paaiškėjo, vienas nešė 2 tūkst., kitas – 1900 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Kontrabandos nešikai pasakojo, kad cigaretes rado prie sienos su Baltarusija, kuri šioje vietoje eina Katros upeliu. Manoma, kad rūkalai į Lietuvą iš Baltarusijos buvo permesti per upelį.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pasieniečiai nešikams pradėjo administracinių bylų teisenas. Kontrabandininkams gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų.

Kontrabandininkams gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų.

Šioje sulaikymo vietoje yra nužymėta Valstybės sienos apsaugos zona, į kurią patekti galima tik turint VSAT leidimą. Abu pažeidėjai tokių dokumentų neturėjo. Už tokius Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus pasieniečiai juos baus administracine tvarka – įspėjimais arba baudomis nuo 43 iki 87 eurų.

Atlikus visus formalumus VSAT pareigūnai leipalingietį paleido, o Dubičių gyventoją perdavė Varėnos rajono policijai. Mat tikrindami aplinkines vietoves Karaviškių kaimo ribose, už maždaug puskilometrio nuo sienos, pasieniečiai aptiko automobilį „Audi 80“. Kaip paaiškėjo, jį čia atvairavo sulaikytasis Dubičių gyventojas.

Jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo, o automobilis buvo neapdraustas civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Be to, „Audi 80“ neįregistruotas nustatyta tvarka. Neabejojama, kad rūkalų krovinį abu kontrabandininkai planavo atnešti iki paliktos mašinos, o tada jį gabenti į Lietuvos gilumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius