-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18 /16:07

„Facebook“ išplatinto egzekucijos Kaune įrašo veikėjai jau žinomi, pradėtas tyrimas

Socialiniame tinkle „Facebook“ išplito filmuota medžiaga, kurioje užfiksuoti asmenys, atrodantys kaip nepilnamečiai. Vienas jų užfiksuotas kruvinu veidu, o kiti auką filmuoja ir kaip įmanydami tyčiojasi. Ši lietuviška filmuota medžiaga sukėlė audringą socialinių tinklų lankytojų reakciją, nukreiptą prieš smurtą ir patyčias. Trečiadienį po pietų Generalinė prokuratūra išplatino informaciją, kad nukentėjęs asmuo yra apklaustas, o įtariamųjų ratas žinomas. Įvykis trejų metų senumo, tačiau tai nesutrukdė pradėti ikiteisminio tyrimo. Nukentėjusysis vis dar yra nepilnametis, o šią egzekuciją Kaune jis patyrė būdamas 14-kos.
Užfiksuotos patyčios
Užfiksuotos patyčios / Kadras iš filmuotos medžiagos

Internete žaibiškai išplito filmukas, panašu, šiltu metų laiku nufilmuotas kažkokiame rūsyje.

Nors kraujas ant paauglio veido labiau primena dažus, ką norėta parodyti, visiškai aišku – nufilmuoti nepilnamečio egzekucijos ir patyčių vaizdai.

„Tau jau geriau mirti negu čia su mumis būti?“ – auką gąsdina kankintojai.

Užfiksuota, kad kruviną vaikiną skriaudžia ne tik „herojus“, bet ir filmuotojas – vienu metu jiedu susikeičia vaidmenimis.

„Taigi mes atsėdėsim po metus ir išeisim“, – tariamai planuojamos žmogžudystės padarinius planuoja egzekucijos dalyviai.

VIDEO: Vaikinų kerštas rūsyje

15min.lt redakcija vertina šiuos vaizdus kaip patyčių ir nepilnamečių smurto propagandą, kuri turėtų sulaukti teisėsaugos ir vaiko teisių gynimo institucijų dėmesio.

Įtariamųjų ratas jau žinomas

Papildyta 14.47 val. Trečiadienį po pietų Generalinė prokuratūra išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Donatas Mažeika
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Donatas Mažeika

Už tokią nusikalstamą veiką numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

Pasirodžius įtarimams, kad nusikalstama veika galėjo būti įvykdyta Šiauliuose, ikiteisminį tyrimą iš pradžių buvo pavesta atlikti Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorams. Tačiau operatyviai atlikus tam tikrus veiksmus policijos pareigūnams pavyko nustatyti ir apklausti nukentėjusį asmenį, tad ikiteisminis tyrimas perduotas atlikti Kauno apygardos prokuratūros prokurorams.

Policijos departamentas savo ruožtu informavo, kad paaiškėjo, jog įvykis yra trejų metų senumo.  Įtariamųjų ratas policijai yra žinomas, aiškinamasi dėl kiekvieno iš asmenų veiksmų nukentėjusiojo atžvilgiu.

Trečiadienio pavakarę Policijos departamente Vilniuje surengta trumpa spaudos konferencija, kurios metu komentarų žiniasklaidai apie šį pradėtą tyrimą pateikė Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimų valdybos viršininkas Donatas Mažeika.

Jo teigimu, vaizdo medžiagoje užfiksuotas nukentėjusysis vis dar yra nepilnametis, o šią egzekuciją jis patyrė būdamas 14-kos. Yra žinoma, kad tąsyk nepilnametis dėl patirtų skriaudų niekam nesiskundė – bent policija jokio pareiškimo nebuvo sulaukusi ir tyrimo neatliko.

Pasak D.Mažeikos, senatis šioje byloje neturėtų sutrukdyti nustatyti ir nubausti kaltuosius.

VIDEO: D.Mažeikos komentaras apie smurtinį vaizdo įrašą „Facebook“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius