Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT kreipėsi į prokurorus dėl Gariūnų turgavietės

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) prašo generalinio prokuroro, kad šis patikrintų ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus Gariūnų turgavietės veiklos.
Gariūnų turgus
Gariūnų turgus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

FNTT pranešė, kad jos Vilniaus apygardos valdyboje atliekamus tyrimus prašo patikrinti, reaguodama į naujienų portalo alfa.lt straipsnį.

Publikacijoje cituojamas buvęs FNTT direktorius generolas Vitalijus Gailius, kuris teigia, kad ikiteisminiam tyrimui vadovauja ne pareigūnai, pradėję tyrimą, o kontrabandininkus ginanti advokatų kontora, daranti įtaką ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams. Pasak jo, pareigūnai, kurie pradėjo Gariūnų tyrimą, yra persekiojami.

„Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ne tie pareigūnai, kurie pradėjo šį ikiteisminį tyrimą, o iš esmės vadovauja ta advokatų kontora, kuri daugybei įtariamųjų užtikrina gynybą ir turi maksimalią įtaką ikiteisminį tyrimą šiuo metu organizuojantiems pareigūnams“, – sakė V.Gailius.

Praėjusių metų spalio mėnesį FNTT kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra, bendradarbiaudama su Vilniaus apskrities valstybine mokesčių inspekcija, išaiškino organizuotą grupę – daugiau kaip 40 asmenų, kurie, kaip įtariama, nuo 2010-ųjų sausio iki 2011-ųjų rugsėjo, slėpdami mokesčius, Gariūnų turgavietėje prekiavo be apskaitos dokumentų.

Operacijos metu buvo sulaikyti 53 įtariamieji, kuriems pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, neteisėto vertimosi ūkine veikla, dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Vienas pagrindinių įtariamųjų – Piotras Tkačiukas.

Tyrimą atlieka Vilniaus apygardos valdyba kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra. Gegužę skelbta, kad didelės apimties baudžiamojoje byloje įtariamieji jau atlygino daugiau kaip 200 tūkst. litų padarytos žalos valstybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius