-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT: Panevėžio bendrovė Kaliningrade dirbantiems statybininkams algas mokėjo „vokeliuose“

Manoma, kad juodais pinigais statybininkams galėjo būti išmokėta beveik 30 tūkst. eurų.
Banknotų iliustracijos
Asociatyvi iliustracija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl vienoje Panevėžio rajono statybų įmonėje darbuotojams galbūt vokeliuose mokėtų atlyginimų.

Įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų pateikimo pareikšti bendrovės direktoriui ir pačiai bendrovei, kaip juridiniam asmeniui.

Tyrimo metu nustatyta, kad Panevėžio rajone registruota bendrovė statybos darbus atlikdavo Karaliaučiuje (Rusijos Federacija). Ten jos darbuotojai statė ir remontavo parduotuves, privačius namus. Lietuvoje statybininkai dirbdavo gana trumpai ir atlikdavo nedidelius darbus tol, kol būdavo sudaromos naujos sutartys su klientais Rusijoje ir parengiami būtini dokumentai darbui užsienyje.

Oficialiai nedidelė statybų bendrovė savo darbuotojams mokėdavo minimalų atlyginimą. Atlikdami tyrimą FNTT pareigūnai nustatė, kad likusi atlyginimo dalis statybininkams galbūt buvo išmokama nefiksuojant duomenų statybų bendrovės žiniaraščiuose, neįtraukiant jų į apskaitos registrus. Įtariama, kad tokiu būdu bendrovė nesumokėjo į valstybės biudžetą daugiau kaip 15 tūkst. eurų mokesčių bei kitų privalomų įmokų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius