Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 24 /19:01

Klaipėdos uoste, „Klasco“ teritorijoje liepsnojo grūdų konvejeris

15min skaitytojai pranešė apie gaisrą Klaipėdos uosto teritorijoje ir pasidalino į dangų kylančių juodų dūmų nuotraukomis. Kaip vėliau paaiškėjo, „Klasco“ teritorijoje degė grūdų konvejeris.Gaisras lokalizuotas, nukentėjusiųjų nėra.
Gaisras uoste
Gaisras uoste

Sekmadienį 15 val. 49 min. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos mieste, Naujoji Uosto g. 23 teritorijoje užsidegė grūdų transporteris.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos m. priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Kaip savo „Facebook“ paskyroje nurodė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, „Klasco“ teritorijoje atvira liepsna dega viename iš grūdų angarų dideliame aukštyje esanti „galerija“ – transportavimo linija.

V.Grubliauskas, susisiekė su PGT vadovu M.Garbeniu ir „Klasco“ direktoriumi V.Kaunu. Anot mero, situacija yra valdoma, nes keltuvai užkėlė gelbėtojus bei reikiamą techniką, tad „tikėtina, kad gaisrą pavyks lokalizuoti“.

„Gerai, kad vėjo kryptis yra nuo „Klasco“ cisternų į priešingą pusę, bet sutelktos nemenkos gelbėtojų pajėgos bei technika, o visą operaciją koordinuoja labai patyręs tokio pobūdžio operacijų specialistas“, – rašė meras.

Gaisras – lokalizuotas

Vėliau V.Grubliauskas pasidalino žinia, kad gaisras – lokalizuotas.

„Svarbiausia šiai minutei – gaisras lokalizuotas, stebima, ar ugnis nepersimetė kur nors į angaro vidų ir į ten esančius grūdus. Juodi dūmai, kurie labai grėsmingai atrodė pradžioje, panašu, kad preliminariais duomenimis – tai buvo guminė transporterio juosta, tačiau viską tiksliai įvardins kruopštus ir atsakingas tyrimas – kaip ne kaip, šalia tos teritorijos klaipėdiečiai, Švyturio g. gyventojai, o jų saugumas – tai ir yra visų svarbiausia!!!

Berods ugnies šėlsmas kaip ir suvaldytas, bet nusiraminti gal kiek ir per anksti. Gaisrininkai dirba savo darbą, lauksime jų tyrimo išvadų ir analizės. Operatyviai, žinoma“, – rašė Klaipėdos meras.

Kaip BNS patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente (PAGD), jūrų krovinių kompanijos „Klasco“ teritorijoje, sekmadienį kilęs gaisras likviduotas, vykdomi baigiamieji darbai, nukentėjusiųjų nėra.

Pareigūnai teigė, kad, dabartiniais duomenimis, degė grūdų konvejeris.

„Klasco“: apgailestaujame, kad dūmai sukėlė nerimo gyventojams

Sekmadienio vakarą savo pozicija dėl gaisro pasidalino ir „Klasco“. Spaudai išplatintame pranešime, bendrovė nurodė, kad gaisras buvo lokalizuotas itin operatyviai.

„Sekmadienį 15.30 val. bendrovės Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO grūdų terminalo transporterio galerijoje pastebėtas gaisras nedelsiant buvo suvaldytas ir po 2,5 val. galutinai baigtas gesinti. Įvykio metu žmonės nenukentėjo.

„Klasco“ nuotr./Vytautas Kaunas
„Klasco“ nuotr./Vytautas Kaunas

Gesinti gaisro atvyko 6 ugniagesių mašinos, 2 keltuvai užkėlė gelbėtojus ir techniką į reikiamą aukštį, operaciją koordinavo patyrę specialistai“, – nurodoma pranešime.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Vytauto Kauno, materialiniai nuostoliai bus suskaičiuoti atlikus tyrimą artimiausiu metu.

„Gaisras kilo vykdant grūdų krovą, išdegė dalis transportavimo galerijos. Šis atvejis uosto veikloje bus traktuojamas kaip „force majore“. Apie tyrimo išvadas dar anksti kalbėti. Apgailestaujame, kad dūmai sukėlė nerimo gyventojams. Šiuo metu darbą pradeda bendrovės ekstremalių situacijų komisija“, - sakė V.Kaunas.

Kituose bendrovės terminaluose darbas vyksta įprastu ritmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius