Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisre žuvus vyrui kaimynai liko šokiruoti, tačiau dūmų detektorių įsigyti neskuba

Sausio 20 d. Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės priežiūros pareigūnai Naujojoje Vilnioje, Rugiagėlių gatvėje esančiame gyvenamajame name, kuriame sausio 14 d. kilusiame gaisre žuvo žmogus, surengė prevencinę akciją „Saugūs namai“. Į prevencinį renginį atvyko ir Naujosios Vilnios seniūnas Jurijus Gridiuško bei šiuo įvykiu susidomėję žurnalistai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / PAGD nuotr.

Apie gaisro aplinkybes papasakojo Vilniaus PGV Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arvydas Vingilys, pats tyręs šio gaisro priežastis:

„Spėjama šio tragiško gaisro priežastis – neatsargus žmogaus elgesys su ugnimi, greičiausiai – neatsargus rūkymas. Gaisro židinys buvo kambaryje, kuris smarkiai apdegė. Žmogaus kūnas buvo rastas virtuvėje. Gal vyras bandė gesinti gaisrą, gal gelbėtis, bet nebespėjo. Dūmų detektorius namuose buvo, tačiau gaisro metu jis pypsėjo lyg išsikraudamas.“

Pasak A.Vingilio, šia prevencine akcija pareigūnai nori įspėti gyventojus, kad jie neprarastų atsakomybės jausmo ir labiau save kontroliuotų, ypač rūkantys namuose, kad jie neišjungtų dūmų detektoriaus, kai jis pradeda pypsėti jiems rūkant.

„Taip pat labai svarbu prižiūrėti kietojo kuro krosnis, valyti dūmtraukius, susitvarkyti elektros įrangą ir nepamiršti įsirengti dūmų detektoriaus, jeigu jo dar neturi“, – sakė pareigūnas.

Apžiūrėję gaisravietę, pareigūnai kartu su seniūnu aplankė kaimyninių namų gyventojus, išdalijo jiems lankstinukus „Būkime greitesni už ugnį“.

„Žmonės žinojo, kad gaisre žuvo jų kaimynas, buvo priblokšti šios nelaimės, tačiau dar ne visi savo namuose turėjo dūmų detektorių, – sakė A.Vingilys. – Kai kurie tikrai džiaugėsi, kai jiems jų padovanojome ir netgi pritvirtinome prie lubų. Gyventojai taip pat konsultavosi ir dėl krosnių priežiūros, turėjo mums daug klausimų.“

Aplankę Naujosios Vilnios gyventojus, pareigūnai išskubėjo į Skaidiškes.

Sausio 18 d. šiame kaime Vilniaus rajone, Nemėžio seniūnijoje, penkių aukštų daugiabutyje, gaisre žuvo moteris. 15.27 val. buvo pranešta, kad dega butas, o viduje yra moteris, kuri nevaikšto. Ugniagesiai, su kvėpavimo aparatais įėję į vidų, rado smarkiai apdegusį moters kūną. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Žuvusiosios kaimynams pareigūnai taip pat padovanojo dūmų detektorių, prevencinių lankstinukų ir priminė saugaus elgesio su ugnimi taisykles.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais ugnis jau supleškino per 150 gyvenamųjų namų. Gaisrų metu žuvo 9 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius