Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gariūnuose veikusios įmonės galėjo neapskaityti per 2,6 mln. eurų

Dvi Gariūnų prekeivius aptarnavusios siuntų pervežimo įmonės galėjo neapskaityti per 2,6 mln. eurų pajamų ir nesumokėti daugiau nei pusės milijono eurų mokesčių valstybei, teigia Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).
FNTT rasti pinigai
FNTT rasti pinigai / FNTT nuotr.

Ketvirtadienį ji pranešė, kad Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl galimo mokesčių vengimo, teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

FNTT pareigūnai gruodžio pradžioje atliko 42 kratas įmonių patalpose, gyvenamosiose vietose, automobiliuose. Per kratas buvo rasti ir paimti beveik 600 tūkst. eurų grynaisiais pinigais, dokumentai, kiti tyrimui reikšmingi daiktai.

FNTT nuotr./FNTT rasti pinigai
FNTT nuotr./FNTT rasti pinigai

Kaip pranešė FNTT, buvo sulaikyta 17 asmenų, jiems visiems pareikšti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir mokesčių vengimo, teikiant neteisingus duomenis apie pajamas.

Pareigūnai įtaria, kad dvi sostinėje registruotos ir siuntų gabenimu Lietuvoje bei į Varšuvą, Prahą, Budapeštą, Paryžių užsiimančios bendrovės nuo praėjusių metų balandžio į savo apskaitą galėjo neįtraukti per 2,6 mln. eurų.

Manoma, kad šios pajamos buvo gautos grynaisiais pinigais už daugiausiai fiziniams asmenims, dirbantiems Vilniaus Gariūnų turgavietėje, suteiktas siuntų (prekių) pervežimo paslaugas. Skaičiuojama, kad valstybei galbūt nesumokėtų mokesčių suma gali siekti per 544 tūkst. eurų.

Taip pat buvo laikinai apribota įtariamųjų teisė disponuoti turtu: per kratas rasti ir paimti beveik 600 tūkst. eurų grynųjų pinigų, areštuotas 518 tūkst. eurų vertės nekilnojamasis turtas, transporto priemonės, kurių bendra vertė siekia per 122 tūkst. eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Tyrimas tęsiamas.

Už mokesčių vengimą valstybės institucijoms teikiant neteisingus duomenis apie pajamas, kai mokesčių suma viršija 750 MGL, griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Apgaulingas apskaitos tvarkymas griežčiausiai baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius