-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 11 /10:48

Žurnalistui Tomui Čyvui – kaltinimai dėl smurto artimoje aplinkoje

Žurnalistas, politikos apžvalgininkas Tomas Čyvas aiškinosi policijai dėl įtarimų namuose smurtavus prieš savo žmoną. 15min šaltinių teigimu, V.Čyvienė buvo žiauriai sužalota – ji patyrė atvirą nosies lūžį, žaizdą prireikė siūti.
Tomas Čyvas
Tomas Čyvas / Asmeninio albumo nuotr.

Policija pranešė, kad vilnietis Tomas Čyvas buvo sulaikytas antradienį apie 15 val.

Pareigūnus iškvietė jo sutuoktinė, pasiskundusi, kad namuose patyrė vyro smurtą.

46 metų įtariamąjį patruliai išsivežė į komisariatą. Žurnalistui buvo nustatytas lengvas (0,57 prom.) girtumas.

15min primena, kad politikos apžvalgininkas T.Čyvas savo išrinktąją maisto specialistę Virginiją Čyvienę vedė vos prieš pusmetį – 2017 rugpjūčio 18 d.

Policija atlieka tyrimą ir aiškinasi visas sutuoktinių konflikto aplinkybes.

Kaip 15min pasakojo poros artimieji, T.Čyvas trenkė žmonos galvą į stalo kampą, V.Čyvienė patyrė atvirą nosies lūžį, ligoninėje žaizdą prireikė siūti.

Ir tai – nebe pirmas kartas, V.Čyvienė ir anksčiau skundėsi vyro smurtu, tačiau artimieji galvojo, kad tai tarpusavio pykčiai.

Nors T.Čyvas vienoje laidoje yra įvardinęs save kaip atsakingą alkoholio vartotoją, artimųjų teigimu, tai nėra tiesa, taurelę žinomas apžvalgininkas pakelia kone kasdien. Tiesa, V.Čyvienė taip pat nebuvo įvardinta kaip didelė blaivininkė.

Su T.Čyvu 15min kol kas susisiekti nepavyksta. Tuo metu V.Čyvienė, patvirtinusi faktą apie sutuoktinio smurtą, teigė besijaučianti blogai, sutrikusi, todėl nuo viešų komentarų norinti susilaikyti.

Pastaruoju metu T.Čyvas rašė „Valstiečių laikraščiui“, kartu su Rūta Janutiene kūrė laidą „Patriotai“.

R.Janutienė priblokšta

R.Janutienė išgirdusi žinią apie jos kolegos T.Čyvo sulaikymą dėl smurto artimoje aplinkoje buvo labai nustebinta.

„Jūs mane pribloškėte. Aš iš jo to nesitikėčiau, jis linkęs konfliktus spręsti juos ignoruojant. Mes dėl to kartais bardavomės, jis tiesiog pasitraukia ir dingsta, jei yra konfliktinė situacija. O čia, jei taip tikrai buvo, tai nepateisinama“, – sakė R.Janutienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Janutienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Janutienė

Pašnekovė Virginijos ir Tomo šeimą įvardino kaip audringą ir neskubėjo kaltinti nei vienos pusės, nors pažymėjo, kad smurtas bet kokiu atveju nėra pateisinamas.

„Niekas nepateisina, juo labiau alkoholis, abipusis alkoholio vartojimas ar dar kas nors nepateisina smurto, – teigė R.Janutienė ir minėjo, kad medikams reiktų apžiūrėti ir patį T.Čyvą. – Jeigu ten prasidėjo kažkokios muštynės ir yra padarytos žaizdos, čia jau yra užribis, čia nieko nepaaiškinsi ir nepateisinsi. Bet reiktų apžiūrėti ir T.Čyvą, aš taip spėju, tokia mano versija, kad ant T.Čyvo irgi rastume žaizdų.“

Pašnekovė pridūrė, kad jei bus teisminis šios situacijos nagrinėjimas, bus daug liudininkų, kurie matė V.Čyvienę veikiant labai agresyviai.

Nukentėjusi pasijuto ir R.Juknevičienė

Žinia apie T.Čyvo sulaikymą socialiniame tinkle pasidalinusi Seimo narė Rasa Juknevičienė taip pat pasijuto nukentėjusi.

Tiesa, kalbėdama su 15min ji iškart paminėjo, kad smurtas buvo ne fizinis, o psichologinis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rasa Juknevičienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rasa Juknevičienė

„Nemušė, bet tai vadinčiau psichologiniu smurtu. Įsivaizduokite, išeini iš tualeto Seime ir iškart prašo kalbėti, kamera įjungta. Sužinojusi, kad tai laida „Patriotai“, sakiau, jūsų laidai interviu neduodu.

Po to eina iš paskos su kamera, mikrofonas įkištas beveik į burną, vakar visą tai rodė laidoje. Kitą dieną vėl taip pat jau kituose rūmuose, pripuola nei klausiant, žino, kad neduodu interviu, bet vis tiek sekioja. Kaip tai pavadinti?“ – sakė ji.

Anot Seimo narės, ji kreipėsi į viešųjų ryšių tarnybą, prašys įvertinti žurnalisto elgesį ir nuspręsti, ar tikrai jis turėtų būti įleidžiamas į Seimą.

„Negalima taip elgtis net žurnalistams, kai žmogus atsisako kalbėti, bet vis tiek yra persekiojamas po visus koridorius. To negalima toleruoti, kodėl kiti žurnalistai normaliai elgiasi? Nesu susidūrus su nei viena laida, kuri taip elgtųsi, net RT, net rusiškos televizijos taip nesielgia“, – teigė Seimo narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius